Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är jättetråkigt – inte alls godkänt”

Johan Sundström.Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Frölunda föll i Oskarshamn med hela 1–5.Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

I tisdags svarade Frölunda för en av säsongens bästa prestationer när man slog Luleå på bortaplan och säkrade finalplatsen i CHL.

Två dagar senare blev det storförlust borta mot jumbon Oskarshamn.

– Det är frustrerande att vi inte kan åstadkomma bättre, säger Johan Sundström.

Det svänger fort i hockey, uppenbarligen.

Efter att ha inlett veckan på bästa sätt med en seger borta mot Luleå, så blev det platt fall för Frölunda på torsdagskvällen borta mot Oskarshamn.

5-1 vann tabelljumbon med – och efteråt var Frölundas spelare kritiska till prestationen.

– Oskarshamn var bättre än oss, de vann fler närkamper.. VI hamnade i uppförsbacke och fick jaga, men det blev inte alls bra den här kvällen, säger Sundström.

”Det är bara en ursäkt”

Kan du uppleva att CHL-matchen satt kvar för er, fysiskt eller mentalt?

– Nej, det är bara en ursäkt att använda. Vi gjorde en väldigt bra bortamatch mot Luleå i tisdags och vann, det var otroligt starkt. Men att säga att det spelar in här är bara en ursäkt. Vi spelar alltid mycket matcher och tränar mycket. Jag tycker att de slår oss i närkampsspelet samtidigt som vi inte riktigt kommer in för att kunna nypa in den. Det är frustrerande då, säger han.

Samuel Fagemo var också han besviken.

– Det är jättetråkigt, jag tycker inte alls att vi gör en godkänd match från start till mål. Oskarshamn gör det mycket bättre och förtjänar att vinna, helt klart, säger Fagemo och fortsätter:

– Ödmjukheten satt inte kvar för oss, vi var inte nog ödmjuka inför uppgiften. Men samtidigt visste vi om att Oskarshamn borta är en svår match, säger han.

”Vi måste sätta oss ner och ta reda på det”

Ett problem som Frölunda har haft den senaste tiden är powerplay. Mot Oskarshamn lyckades man inte få utdelning, trots att man vid ett tillfälle i andra perioden spelade fem mot tre i över en och en halv minut.

– Det är så det är just nu... Det går hackigt där. Vi måste sätta oss ned och ta reda på vad som går fel och förhoppningsvis vänder det snart, säger Fagemo.

Hur släpper man en sådan här smäll på bästa sätt?

– Genom att inte försöka tänka på det, släppa och gå vidare. Det är så pass tajt med matcher, redan ny chans på lördag med Färjestad i Scandinavium. Så det gäller bara att blicka framåt och inte tänka negativt.