Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är försäsong – men är alltid roligt att vinna”

Filip Johansson.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Frölunda besegrade Färjestad med 5–3 i den sista matchen av försäsongsturneringen Strömstad hockey classic – och gick segrande ur turneringen.

Nya backen Filip Johansson hamnade i hetluften när han brakade ihop med Gustav Rydahl.

– Två lag som vill mycket, då kan känslor rinna över ibland, säger han.

Precis som i fjol behövde Frölunda inte vänta särskilt länge för att lyfta första pokalen för säsongen.

Torsdagens seger mot Leksand följdes upp med en ny vinst mot Färjestad två dagar senare – och Frölunda vann därmed Strömstad hockey classic.

– Det är klart det är kul! Sen, det kanske låter klyschigt... Men det är försäsong, nu handlar det mest om att få ihop det. Men det är roligt att vinna någonting också, säger nya backen Filip Johansson.

Precis som i matchen mot Leksand lyckades Frölunda vända underläge till seger.

2–3 blev till 5–3 under de sista 20 minuterna.

”Det visar moral”

– Vi kommer tillbaka och det visar moral. Det är lite lika som i Leksandsmatchen, men då var vi dåliga i både första och andra perioden. Idag spelade vi bra i första, säger Johansson.

Det är en sådan grej ni kommer att lyfta med er, förmågan att vända matchbilder?

– Exakt! Det bygger moral och är ett kvitto på att vi tränat bra i sommar, att vi orkar komma tillbaka. Utmaningen nu blir att få ihop det bättre över hela matcher.

Talangen: ”Det är mycket nytt”

20-årige Filip Johansson beskrivs som en stor talang, vilket NHL-draften 2018 var en stor indikation på, då han valdes i första rundan av Minnesota Wild.

I sommar har han lämnat Leksand och flyttat till Göteborg för att ta nästa steg. I det här fallet etablera sig i SHL.

– Jag tycker att det har känts okej för egen del så här långt. Det blir en del justeringar när man byter klubb så här, mycket nytt. Man gör lite fel och har lite att rätta till – men det har gått okej.

Hamnade i slagsmål med FBK-kaptenen

Backen hamnade också i hetluften i mötet med Färjestad. I den första perioden brakade han ihop med FBK-kaptenen Gustav Rydahl, och båda två visades ut 2+2 minuter för slagsmål.

– Det råkade bli så ja.. Det är sånt som händer ibland. Två lag som vill mycket, då kan känslor rinna över ibland, säger han.

För Frölundas del väntar ytterligare tre försäsongsmatcher innan SHL drar i gång den 19 september. Näst på tur är Malmö Redhawks hemma i Frölundaborg på torsdag.