Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Då kunde jag fortsätta att spy med glädje sen”

Viktor Ekbom.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Frölunda besegrade Luleå i match ett efter en dramatisk avslutning.
Foto: ROBERT NYHOLM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Viktor Ekbom, 29, tvingades utgå mitt under Frölundas första semifinal mot Luleå på grund av magsjuka.

Därefter tvingades han stanna kvar i Norrbotten när resten av laget åkte hem.

Men inför semifinal tre är backkuggen åter tillbaka.

– Jag har kunnat äta upp mig så det ska inte vara några problem, säger han.

Det var inför tredje perioden i söndagens semifinal mellan Luleå och Frölunda som Frölundas Viktor Ekbom plötsligt utgick.

Anledningen var magsjuka som ställde till det.

– Jag kände redan innan matchen att jag inte var helt hundra. När jag sen tog ut mig så mådde jag inte så bra, berättar han.

29-åringen fick därefter följa den dramatiska avslutningen av matchen från sjukrummet. Där fick han via publiken höra när Luleå kvitterade i slutskedet – innan Frölunda avgjorde i förlängningen.

Tvingades stanna kvar i Luleå

– Jag låg i sjukrummet i omklädningsrummet tills matchen var klar. Jag såg inte matchen men hörde publiken. Blev det mycket jubel så förstod jag att Luleå hade gjort mål och jag fattade att de hade kvitterat i slutet. Sen fick jag höra i efterhand att vi var mycket bättre i förlängningen, säger Ekbom som alltså fick en seger som plåster på såren.

– Det gjorde det lite enklare. Då kunde jag fortsätta att spy med glädje sen, säger han.

Efter matchen tvingades Ekbom stanna kvar i Luleå och sova på hotell medan resten av laget åkte hem till Göteborg.

Han själv fick i stället flyga hem dagen efter.

”Kommer att bli stentufft hela vägen in”

– Det är klart, jag förstår att det inte är det bästa att åka med laget när jag spydde och hade mig. Sen var det väl inte jättekul, men det var inga problem.

Inför torsdagens match väntas Ekbom vara tillbaka i spel. Och hans Frölunda har satt sig i en drömsits i semifinalserien med 2–0 i matcher.

– Det är klart att vi är nöjda med det. Sen vet vi att Luleå är ett väldigt bra lag och att det kommer att bli stentufft hela vägen in. Vi vet att det är först till fyra som gäller men det är klart att vi är glada att ha 2–0, säger Ekbom.