Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

CHL skjuts upp – Frölunda gynnas

Joel Lundqvist med CHL-pokalen efter att Frölunda tagit sin andra raka CHL-titel.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Champions Hockey League-premiären skjuts fram på grund av coronapandemin.

Och det kommer att ge de högre rankade lagen en kraftig fördel.

Frölunda slipper dessutom åka till Belarus.

I stället för den 6 oktober, som var ursprungsplanen, planerar turneringen nu att starta den 17 november.

– Dessvärre har situationen i Europa på sistone inte utvecklats så att vi vågar inleda tävlingen i början av oktober, eftersom reserestriktioner mellan vissa deltagande länder i nuläget stoppar flera matcher, säger CHL:s ordförande Peter Zahner i ett uttalande.

CHL inleds fortsatt med 16-delsfinaler, men det komprimerade upplägget gör att dubbelmötena måste avgöras under två efterföljande dagar i samma stad. De högst rankade lagen får fördelen av hemmaplan i båda matcherna.

Frölunda har vunnit två raka

För svensk del innebär det fördel för Luleå (möter tyska Eisbären Berlin), Färjestad (Cardiff, Wales), Frölunda (Neman Grodo, Belarus) och Rögle (Stavanger–Norge) medan Skellefteå tvingas spela två bortmatcher mot schweiziska Zug.

– CHL vill till varje pris se om det går att genomföra årets säsong. Men CHL ska känna att det funkar också. Vi har ju anat att nån start den 6 oktober var ju överhuvudtaget inte aktuell. Det tror jag att de flesta insåg också. Beslutet som togs i dag var mer av det formella slaget, säger Frölundas ordförande Mats Grauers till GP.

Samma upplägg gäller för åttondelsfinalerna medan kvartsfinaler och semifinal spelas i dubbelmöten, hemma och borta.

Finalen avgörs i ett enkelmöte.

Frölunda har vunnit CHL två år i rad.

 

LÄS MER: ”Ett stort hål i huvudet – ställ in CHL-säsongen”