Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frölundas ilska: ”Är oerhört respektlöst”

Roger Rönnberg var rejält irriterad efter matchen. Foto: C More
Andersén tacklar Westerholm. Foto: C More

Frölunda föll i förlängning borta mot Brynäs.

Då var Roger Rönnberg förbannad – på domarinsatsen.

– Det är ett rån att Brynäs vinner. Det är oerhört respektlöst, säger han till C More.

Det var gästande Frölunda som inledde matchen bäst och i första perioden satte man också ledningsmålet.

Formstarke Rhett Rakhshani bröt in från kanten innan han med en backhand kunde hitta Max Friberg som forcerade pucken i nät.

– Joel (Lundqvist) chippar pucken till Rhett och han prickar mitt blad mer eller mindre. Det var bara att ha klubban i isen, säger målskytten i C More.

Frölunda var också det spelförande laget i andra perioden då man radade upp ett antal stora chanser.

Gunderson tog Brynäs in i matchen

Men i stället för 0–2 blev det 1–1.

Detta efter att Ryan Gunderson dundrat in ett slagskott från sin backposition.

– Jag tycker inte att resultatet speglar matchbilden. I andra perioden gör vi en av våra bättre perioder prestationsmässigt. Framför allt i anfallszonen. Sen är vi lite slarviga i egen zon, summerade Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Tredje perioden förblev sedan mållös och därefter väntade förlängning.

Där fick Brynäs en tung start då Emil Forslund visades ut för en tackling. Men hemmalaget klarade av att reda ut boxplay-spelet.

Rönnberg vansinnig efter avgörandet

I stället avgjorde Daniel Mannberg med 22 sekunder kvar, när han rakade in returen på Emil Forslunds friläge. Något som fick Frölundas tränare Roger Rönnberg att bli vansinnig, och slå i båsdörren.

Detta då han menade att Niclas Andersén borde ha fått matchstraff i en situation precis innan, när han tacklade Pathrik Westerholm mot huvudet.

En situation som domarna valde att fria.

– Det är ett rån att Brynäs vinner den här matchen. Jag är väldigt besviken på domarna, säger Roger Rönnberg till C More.

Han fortsätter:

– Det är en solklar femma. Vi fick Rosseli Olsen (Mats) avstängd i tre matcher för en mindre tackling. Nu gäller inte den regeln den här matchen, tydligen, trots att domarna har tillgång till jumbotronen. Det är för inkonsekvent. Det är solklart, han har inte ens pucken och får en tackling rakt i huvudet. Oerhört respektlöst. Det är tråkigt.

Förlusten är Frölundas tredje raka i SHL. Ny serieledare är nu Luleå, medan Frölunda sjunker till andraplatsen.