Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bröt måltorkan – efter petningarna

Sebastian Stålberg gjorde Frölundas 2–0-mål i segern mot Färjestad.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Det dröjde till omgång 34. Men sen kom Sebastian Stålbergs första poäng för säsongen, när han satte 2–0-pucken i segern mot Färjestad.

– Det var väldigt skönt, den här säsongen har inte gått som man hoppades, säger han.

Sebastian Stålberg har varit allra mest drabbad av den tuffa forwardskonkurrensen som finns i Frölundas lag.

Forwarden som vunnit dubbla SM-guld med klubben har ofta fått sparsamt med speltid, eller suttit på läktaren.

Det dröjde först till omgång 34 mot Färjestad innan första målet, eller första poängen för den delen.

– Det var så klart väldigt skönt. Det har inte gått som man hoppades den här säsongen med laget och konkurrensen vi har. Det är klart att det är jävligt gött att få en kasse, speciellt om det leder till att man får spela några fler minuter framöver, säger han.

”Försöker att göra det bästa av situationen”

Lite mer speltid har det dock blivit för 29-åringen den senaste tiden då flera forwards har saknats.

– Ja, under JVM blev det en hel del. Jag försöker bara göra det bästa av situationen. Det enda jag kan påverka är mitt eget spel och hur jag tacklar situationen. Jag är faktiskt nöjd med hur jag har spelat när jag har fått chansen, även om man alltid vill ha mer.

Målet hade också stor betydelse för Frölunda som vann matchen mot Färjestad med 3–2. En efter längtad seger för laget efter fyra raka förluster.

– Vi kände direkt i inledningen att vi var påkopplade och kom ut på ett väldigt bra sätt. Sen fick Färjestad komma in i det lite mer i andra, men ser vi till första perioden så är det verkligen något vi ska ta med oss. Spelar vi så där är det inte många lag som kan rå på oss.

Var lagets bästa period för säsongen

Frölunda vann skottstatistiken i den första perioden med 19–4. Stålberg vill rentav hävda att det var den bästa perioden den här säsongen.

– Det skulle jag nog sticka ut hakan och säga. Det var helt otroligt hur starka vi var då, vi var etta på varje puck och vann varenda närkamp. Vi vann alla situationer på hela banan.