Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bröt måltorkan efter 14 mållösa matcher

Christoffer Ehn gjorde sitt första mål när Frölunda besegrade Oskarshamn.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Inledningen på säsongen var tuff för honom.

Men i 5–2-segern mot Oskarshamn lyckades Christoffer Ehn, 24, göra sitt första mål för säsongen – efter 14 mållösa matcher.

– Jag tycker att det går hand i hand med prestationen, säger han.

Efter två säsonger som ordinarie spelare i Detroit Red Wings var Christoffer Ehn en hajpad värvning när Frölunda sajnade honom i höstas.

Men inledningen på säsongen var tuff för den 24-årige skaraborgaren – och det dröjde först till den 15:e matchen innan han lyckades göra första målet.

– Det är klart att det är skönt att spräcka en nolla. Jag tycker att det går hand i hand med prestationen också. Man behöver skapa en del lägen innan den trillar in. Det här var en match där vi hade ett gäng lägen, det var mer en fråga om när, säger han.

Bryr sig inte om målkolumnen

Just den kedjan med Ehn, Joel Lundqvist och Linus Nässén var framträdande för Frölunda den här kvällen.

Trion komponerades ihop inför mötet med HV71 förra veckan.

– Det tar sig för varje träning och match. Det blir så när man skruvar i omgivningen fram och tillbaka. Det gäller att komma ihop som en enhet och bli bekväma, säger Ehn.

Att det dröjde 15 matcher innan första målet kom. Har det stört dig?

– Nej, det tycker jag inte. Jag är mer intresserad av att titta hur mycket man skapar än att titta i målkolumnen. Skapar man chanser så kommer puckarna att trilla in till slut.

Hur ser du på din säsong i Frölunda i stort så här långt?

– Det som känns bra är att det har blivit bättre sista två veckorna. Det var tufft första två veckorna att komma in, lära sig spelsystemet och allt sånt. Det är viktigt att inte låta sig bli frustrerad när man inte är på den nivån man är van att spela på. Men sakta men säkert går det åt rätt håll, säger han.

Frölundas form: ”Inställningen är på topp”

5–2-segern mot Oskarshamn var Frölundas femte raka, som därmed återtar serieledningen i SHL.

Ehn vittnar om en harmonisk känsla i gruppen.

– Jag tycker att inställningen är på topp, det syns i matcherna också. Alla vill vinna och alla vill bidra. Vi har fyra kedjor som är där varje match, täcker skott, spelar hårt framför eget och motståndarnas mål. Det syns att vi vill vinna matcherna, säger han.

Kommande vecka är det två matcher som väntar för Frölundas del, båda på hemmaplan. Luleå och Färjestad står för motståndet.