Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bröt käken på två ställen – nu är han tillbaka i spel

Viktor Ekbom.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Han bröt käken på två ställen i försäsongsmatchen mot Malmö.

Men efter sex veckors frånvaro var Viktor Ekbom tillbaka i spel när Frölunda ställdes mot Brynäs.

– Det var roligt att spela igen, det var ett tag sen nu, säger han.

Frölunda har tvingats klara sig utan sin backbjässe Viktor Ekbom under inledningen av säsongen.

Anledningen är den skada som han ådrog sig i försäsongsmatchen mot Malmö, när han bröt käken på två ställen.

Men i hemmamatchen mot Brynäs var det till sist dags för comeback.

– Det var roligt att spela igen, det var ett tag sen nu. Jag tycker att vi äger den här matchen, vi har mycket puck i anfallszonen. Vi skulle möjligen kunna bli lite bättre på att komma in mer mot mål, det var lite väl mycket spel på utsidan. Men överlag en bra insats av oss, säger han.

Just försvarsmässigt har Ekboms frånvaro inte visat sig vara överdrivet märkbar för Frölunda, trots att han är en av få utpräglade defensiva backar i laget. 

Frölunda har släppt in minst antal mål i SHL så här långt.

Men det är tack vare offensiven, enligt Ekbom.

Har hållit nollan i tre matcher

– Framför allt spelar vi väldigt bra anfallsspel tycker jag. Vår forecheck är fantastiskt bra och vi får med alla hem.  Vi backar kan bryta anfall tidigt. Och när de väl får sina anfall så är vi organiserade och hjälps åt alla fem. Eller alla sex egentligen, vi har en väldigt bra målvakt också som räddar skotten som tar sig förbi, säger Ekbom.

Skadan: ”När jag gapar stort blir det problem”

Tur i oturen för 31-åringen i samband med skadan var att han i alla fall kunnat hålla i gång fysiskt de senaste veckorna. Även om det hämmat honom på andra plan, inte minst matintaget.

– Det är bra nu. Eller bra, så här till vardags känns det bra. Det är när jag gapar väldigt stort som det är lite problem. Men det handlar nog om att leder är väldigt stela i och med att jag inte gjort det på länge. Jag tror det kommer bli bättre. Benet är i alla fall läkt nu efter sex veckor, berättar han.

I matchen mot Brynäs spelade han med ett speciellt munskydd.

– Sikten är ju så där, men jag har tränat med den hela tiden så jag har vant mig nu. Men givetvis tappar man sikt och det blir lite instängt med andningen och så i den där buren. Men det skyddar bra vilket är huvudsaken.

Frölundas seger mot Brynäs innebär att laget klättrar upp på en andraplats i tabellen, med tolv poäng. Luleå, som åkte på sin första förlust mot Djurgården på torsdagen, leder med 13.