Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Nytt arenaavtal klart

Ett nytt arenaavtal är nu tecknat.
Foto: JAN WIRIDEN
Frölunda inleder SHL-säsongen hemma mot Brynäs den 14 september.
Foto: BJÖRN LARSON ROSVALL / TT

Det har dragit ut på tiden, men nu är det klart:

Frölunda och Got Event har tecknat ett nytt arenaavtal – bara två veckor före säsongsstart.

– Det nya avtalet ger oss bättre ekonomiska förutsättningar om vi fyller Scandinavium, säger Christian Lechtaler, klubbdirektör i Frölunda, i ett pressmeddelande.

Efter förra säsongen, som för Frölunda slutade i SM-guld, löpte det dåvarande arenaavtalet med Got Event ut.

Sedan dess har parterna febrilt jobbat för att hitta en lösning – men utan att lyckas.

– Det är olyckligt, det har tagit alldeles för lång tid det här, sa Frölundas ordförande Mats Grauers till GT i mitten av augusti.

Han fortsatte:

– Vår ambition har naturligtvis varit att vi skulle haft det klart nu. Vi vill ju veta vilka villkor vi har att förhålla oss till, men det har blivit knixigt att få till. I det stora hela finns det ändå en samsyn så vi har förhoppningar att efter vårt möte med Got Event till veckan kommit så pass långt att vi i alla fall har något klart för säsongen som kommer.

Nytt avtal nu på plats

Och under måndagen kom beskedet:

Parterna har träffat ett nytt avtal över säsongen 2019/2020, bara två veckor innan hemmapremiären mot Brynäs den 14 september.

Avtalet är alltså ettårigt, till skillnad från det tidigare som löpte över tio år.

– Det här ger oss möjligheten att fokusera på vår verksamhet och arenaupplevelsen. Det nya avtalet ger oss bättre ekonomiska förutsättningar om vi fyller Scandinavium. I Frölundaborg har vi ett avtal som ger oss mer utrymme att ta större ansvar för evenemangen och på så sätt har vi fått till stånd en skälig hyra, säger Frölunda HC:s klubbdirektör Christian Lechtaler i ett pressmeddelande.

Kommer diskutera ett längre avtal

Frölunda har under en längre tid velat få hyran rörlig, det vill säga att klubben betalar mindre när det är mindre publik och mer de gånger Scandinavium är fullsatt.

Men om klubben fått sin vilja igenom i det nya avtalet är inget Christian Lechtaler vill gå in på.

– Det är ett avtal mellan två parter, så jag har inga mer kommentarer än det vi lagt ut på hemsidan. Men fyller vi Scandinavium gynnar det Frölunda, säger han.

Parterna kommer under den kommande säsongen diskutera ett längre avtal.

Mest troligt blir det inget tioårsavtal igen.

– Jag vill inte spekulera i hur långt ett sådant samarbetsavtal skulle kunna vara, men det är klart att det inte kommer vara tio år eller att det behöver vara ett år. Vi får titta på ett längre samarbetsavtal, säger Christian Lechtaler.

Är det nuvarande avtalet en nödlösning?

– Det skulle jag inte vilja kalla det. Jag skulle mer se det som att nu kan vi jobba framåt och ägna oss åt vår verksamhet och göra den bra, säger Christian Lechtaler.

Got Event: ”Känns jättebra”

Lotta Nibell, vd på Got Event, kommenterar avtalet så här:

– Det känns jättebra att vi är överens. Det är viktigt för oss att Frölunda kan fortsätta driva och utveckla sin hockeyaffär i Scandinavium. Det nya avtalet skapar bra förutsättningar för att vi tillsammans ska kunna ge en bra publikupplevelse i Scandinavium.