Matt Donovan. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNMatt Donovan. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Matt Donovan. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅNFoto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN
 Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN

Beskedet: Får lämna Frölunda

Publicerad

Matt Donovan, 28, lämnar Frölunda.

Det meddelar Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

– Det var inget enkelt beslut för vi gillar Matt, säger Sjöström.

Frölunda har velat stärka upp backsidan efter vårens kvartsfinaluttåg.

Klubben har presenterat tre nya backar till kommande säsong: Viktor Ekbom, 28, från Örebro, Gustav Lindström, 19, från Almtuna och Chay Genoway, 31, från Lada Togliatti.

Samtidigt står det nu klart att Matt Donovan, som satt på ett utgående kontrakt med klubben, lämnar Frölunda.

– Jag har tagit ett snack med honom och hans representant och vi har meddelat Matt att det inte blir någon fortsättning till kommande säsong, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström i Frölundapodden.

Matt Donovan lämnar Frölunda.Foto: HENRIK JANSSON

”Inget enkelt beslut”

NHL-meriterade Donovan, som kom till Frölunda inför säsongen 2016/2017, hade en bitvis tuff första säsong i Frölunda – men tog kliv under den gångna säsongen. Amerikanen fick en större offensiv roll i lagets första powerplay-uppställning.

– Den var inget enkelt beslut för vi gillar Matt och han har varit bra de här två åren han har varit här, menar Sjöström.

Frölundas sportchef stänger inte dörren för Matt Donovan för gott.Foto: BILDBYRÅN

Kan komma tillbaka – i framtiden

Men beskedet innebär inte att Frölundas sportchef stänger dörren för Donovan för all framtid.

– Jag kommer att hålla en dialog med honom fortsatt. Man ska väl aldrig säga aldrig för vi har haft ganska många spelare som har varit ute och vänt i något år eller två – och sedan kommit tillbaka. Vi gillar Matt, men nu var vi tvungna att välja en väg och vi valde en annan väg den här gången. Men jag ser det inte som en omöjlighet att han skulle dyka upp igen i ett framtida Frölunda.

Matt Donovan gjorde 42 poäng (8+34) på 102 SHL-matcher i Frölunda.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag