Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bekräftat: Han ersätter Frölundas guldtränare

Viktor Stråhle blir ny assisterande tränare i Frölunda. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Roger Rönnberg får en ny assisterande tränare. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Johan Lundskog, 34, flyttar till Schweiz – Viktor Stråhle, 29, blir hans ersättare.

Frölunda har hittat sin nye assisterande tränare, vilket GT kunde avslöja i förra veckan.

– Frölunda är en välskött, anrik och fantastisk förening. Det var många saker som lockade och svårt att inte tacka ja, säger han till Frölundas hemsida.

Johan Lundskog lämnar Frölunda. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Efter tre säsonger i Frölunda väljer den assisterande tränaren Johan Lundskog att lämna klubben och Sverige. Kontraktet som sträckte sig till 2021 har brutits i samförstånd med Frölunda och den 34-årige tränaren flyttar till schweiziska Davos.

– Att Johan går till den schweiziska ligan visar att det inte bara är spelare som utbildas och utvecklas hos oss, utan också ledare, sa Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler i förra veckan.

MrMadhawk kunde dagen efter det beskedet avslöja att Panterns tränare Viktor Stråhle blir Johan Lundskogs ersättare i Frölunda.

Nu bekräftar Frölunda nyheten på sin hemsida.

– Viktor är en kille vi har haft ögonen på och kontakt med tidigare. Han är ung, driven och inte rädd för att jobba hårt. Han kommer att passa in och det här blir riktigt bra, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Viktor Stråhle. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

”Jag blev självklart smickrad”

29-årige Stråhle, som tvingades avsluta sin spelarkarriär på grund av en ryggskada, är relativt orutinerad som tränare. Han kommer närmast från Pantern där han har fungerat som både GM och huvudtränare.

– När jag fick förfrågan blev jag självklart smickrad, sen började jag väga för och nackdelar. Läget är ju som det är i Pantern och man vill ju inte vara den som hoppar av, men det här är en möjlighet jag inte kunde tacka nej till. Det ska bli kul att få jobba med Roger (Rönnberg) och hela teamet, säger han.

Roger Rönnberg är fortsatt lagets huvudtränare och Kristofer Näslund kommer fortsätta ha hand om försvarsspelet medan Stråhle kliver in med ansvar för anfallsspelet.

– Jag vill bidra med energi, pålitlighet och hårt jobb. Och självklart vill jag sätta min prägel på Frölundas offensiva spel, göra det lite vassare, säger han.

Viktor Stråhle

Ålder: 29 år.

Spelarkarriär: Växjö Lakers, Rögle BK, Helsingborgs HC, Mjölby HC, Falu IF.

Tränarkarriär: Falu IF, Malmö Redhawks, IK Pantern.