Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bekräftar: Sigalet avslutar karriären för att bli coach

Jonathan Sigalet.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Frölunda är utslaget ur SM-slutspelet.

Det innebär även slutet för Jonathan Sigalet, 35.

Kanadensaren bekräftar att han avslutar karriären som aktiv spelare.

Nu siktar han på nästa – som coach i Nordamerika.

– Jag har fått ett par erbjudanden i Sverige, men vi hittade ingen möjlighet för min fru och det är prio nu, säger han.

Det var en känslosam Jonathan Sigalet som klev ut ur omklädningsrummet efter matchen.

Frölundas fjärde raka förlust mot Rögle innebär slutet för hockeykarriären.

– Det här var verkligen inte avslutet jag ville ha. Vi kom tillbaka och jag tyckte att vi hade en bra chans, men det gick inte som vi ville. Det är för tidigt att summera eller sätta finger på vad som gått fel – men Rögle var det bättre laget och förtjänade att vinna, säger kanadensaren.

Hur känns det för dig nu?

– Det är väldigt känslosamt. Jag gick in i den tredje matchen mot Djurgården och trodde att det kanske skulle vara den sista. Sen har det varit en bergochdalbana fram till i dag. Jag tyckte att jag lyckades hålla fokus bra men i slutet såg man det komma och det blev väldigt känslosamt här efteråt, säger han.

Avslutar karriären för att bli coach

Sigalet som var en av Frölundas guldhjältar 2019 och totalt gjort fyra säsonger i klubben – är tacksam över tiden han fått i Göteborg.

– Den här klubben betyder väldigt mycket för mig. Varje gång du vinner med dina lagkompisar så skapar du band som håller i sig för alltid. Det här är vänner jag har för livet.

Nu kommer 35-åringen att flytta tillbaka till Nordamerika igen och ge sig på nästa karriär – som hockeytränare.

Har pratat med klubbar i Sverige

– Det känns som ju äldre jag blivit ju mer tacksam har jag blivit över att få hålla på med det här. Framför allt de sista åren när man spelat med sina söner. Det är det bästa med att ha varit aktiv så länge, att man kunnat fira sin karriär med dem, säger han.

Har du planer på att flytta tillbaka till Sverige i framtiden, men som coach?

– Jag vet inte. Jag har faktiskt fått ett par erbjudanden om att stanna, men vi hittade ingen bra möjlighet för min fru – och det har varit prio. Sen vill jag ge mina barn stabilitet och låta de få landa på ett ställe.