Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Avslöjar kaptenens ord före det märkliga målet

Nicklas Lasu.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Loui Eriksson ligger på rygg baklänges när han vispar in 3-2 mot Brynäs.
Foto: C More

Frölunda visade upp hela registret mot Brynäs borta. 

Flera fina fullträffar – och en väldigt annorlunda. 

– Och innan matchen sa Joel (Lundqvist) att Loui (Eriksson) bara göra fula mål, säger forwarden Nicklas Lasu. 

Frölunda slog Brynäs på bortais med 5-2. 

– Ruggigt imponerande, trots att vi saknade en del spelare och att vi hade andra som inte mådde perfekt före match heller. Men vi har spelare som tar större ansvar i dag och vi gör det på ett riktigt bra sätt. En väldigt stabil insats, säger Nicklas Lasu. 

Samtliga Frölundas mål, förutom kanske Max Fribergs i öppen kasse i slutminuterna, var läckra och två stack ut extra mycket. Framför allt Loui Erikssons 3-2-puck. Frölundastjärnan högg på en retur men var hårt trängd när pucken låg fri precis framför mållinjen. Eriksson gled förbi målburen och låg på rygg baklänges när han till sist lyckades vispa in den. 

– Jag vet inte om det var fult med tanke på vad Joel (Lundqvist) sa före match, men det är ju ett väldigt annorlunda mål. Bakom mål, liggandes på rygg – imponerande. Och så vikten av det målet med så klart, det där behövde vi, fortsätter Nicklas Lasu, som sedan själv svarade för en fin prestation när han åkte slalom mellan Brynässpelarna och placerade in 4-2 mellan benen på målvakten Anders Lindbäck. 

– Det var mitt i ett byte och det var bara Greco (Anthony) kvar. Han gör det bra och får ner deras killar som tittar mycket på pucken. Jag kom in i ett perfekt läge och var fräsch och fin och fick mycket tid. 

”Kan vara positivt med bara fem backar”

Du såg plötsligt ut som en NHL-stjärna. 

– Haha, det var skönt att kunna ta ett beslut utan maxpuls. Jag var lugn i skallen och fattade rätt beslut, man kan vara bra stressad annars. Härligt att se den gå in så klart, ett viktigt mål. Det blev några fina kassar för oss i dag. 

Frölunda kom till spel utan Andreas Borgman och Jan Mursak som var avstängda – och Pontus Johansson, Anders Grönlund och Ryan Lasch fick kasta in handduken (sjuka). Det innebar att Frölunda fick klara sig med bara fem backar mot Brynäs. 

Något som Lasu tycker kan vara positivt i enstaka matcher. 

– Ja, faktiskt. När det blir sådana här underliga startuppställningar så konstaterar man bara att det är så det är, vi har inte fler gubbar. Men då kommer backarna lättare in i spelet och spelar något enklare vilket kan vara en fördel i sådana här matcher. Och vi forwards kanske kommer hem lite mer noggrant och tar de där extraskären man egentligen alltid ska göra. Så det kan vara positivt att bara ha fem backar, säger han. 

På tisdag väntar Skellefteå borta i kvartsfinalen i CHL. 

– Även om vi får möta Skellefteå så gillar jag avbrotten (i seriespelet). Nu är det en slutspelsmatch och då kommer man alltid med en annan inställning. Det ska bli väldigt skoj, säger Nicklas Lasu.