Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kravet på Frölunda: Spela som om ni var bland tigrar

Frölundas tränare Roger Rönnberg.Foto: ADAM IHSE / TT

GÖTEBORG. Efter bottennappet mot Linköping har Frölunda diskuterat attityden.

Roger Rönnberg vill hädanefter se att man går in i varje match som om det vore ett besök i Kolmårdens tigerbur.

– Vi har varit bäst när det gäller hela den här säsongen, när vi varit satt mot repen och haft en stor utmaning framför oss. Det gäller att hitta den nivån varenda match, säger Frölundas tränare.

Det svänger fort i hockey.

För en vecka sedan svarade Frölunda för en av säsongens bästa prestationer när man besegrade tjeckiska Mountfield i CHL-finalen.

Men bara en vecka senare blev det ett rejält bottennapp hemma mot Linköping, som parkerar i botten av SHL-tabellen.

Dagen efter förlusten samlades laget för att diskutera attityden.

Roger Rönnberg gav sin syn på saken.

Frölunda föll tungt mot Linköping.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Frölundas problem: ”Gäller att hitta nivån varje match”

– Vi vill spela som vi gjorde mot Mountfield varje, varje match. Det är nummer ett för oss. Men med det sagt tror jag att det är jäkligt svårt att leda människor till att ha den beredskapen.

Rönnberg fortsätter med en liknelse:

– Skulle du bli insläppt i tigerburen på Kolmården så skulle du haft en anspänning och ett påslag som gör att du funderar på varenda rörelse. Skulle du nästa vecka bli instängd i samma bur och veta att det är tama bondkatter där så beter du dig på ett annat sätt. Det är där det ligger. Vi har varit bäst när det gäller hela den här säsongen, när vi varit satt mot repen och haft en stor utmaning framför oss. Det gäller att hitta den nivån varenda match.

Tiger på Kolmårdens djurpark.Foto: CHRIS GODFREY / WILDLIFE PHOTOGRAPH

”Är skillnad på matchernas betydelse”

Men Frölundatränaren vill inte ta något ifrån tisdagens motståndare.

– Nu säger jag inte att Linköping är tama bondkatter för de stred och gjorde en väldigt bra match i går. Men det är ändå skillnad på matchernas betydelse.

Men Frölunda lär behöva se vikten av matcherna i SHL den närmsta tiden. Det är bara 13 omgångar som återstår, och i tabellen är det riktigt tajt.

Det skiljer bara tre poäng upp till tvåan Färjestad, men å andra sidan är det lika stor poängdifferens ner till HV 71 som har sjundeplatsen.

– Absolut! Varenda poäng är viktig, och målskillnad kan vara viktig för att ta placeringar. Det har vi pratat om. Och nu möter vi Örebro och Rögle, två lag som är så pass bra att vi kan komma upp i en bra prestation och ändå förlora matcherna, säger Rönnberg.

Frölundas tränare Roger Rönnberg.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Det finns ingen som har bortförklaringar”

Förra säsongen var det den här tiden på året som Frölunda på allvar började växla upp, då man nådde formtoppen i slutspelet. Ambitionen är givetvis detsamma i år.

– Jag vill hitta lusten och den totala hungern att jaga hänsynslöst. Att skapa det sista ”mindsetet”. Men det är ingen som inte förstår, jag möts av oerhört nyktra killar där inne. Det är ingen som har bortförklaringar och tror att vi spelade bra i går. Att bli utvisslad i Scandinavium vill ingen. Vi behöver hitta en lust att jaga något i stället för att undvika något. Det har vi pratat om, säger Rönnberg.

Frölunda kan få två förstärkningar i truppen inför torsdagens möte med Örebro. Jacob Peterson går mot comeback efter sin skada, och Patrik Carlsson är på väg tillbaka efter sjukdom.

Men Rhett Rakhshani saknas allt jämt.

– Han har varit på en magnetkameraundersökning och vi ska få svar i morgon. Men det kommer säkert inte att vara något dramatiskt, utan det är en ljumskskada och mer en säkerhetsåtgärd, säger Rönnberg.