Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Återvänder hem efter fem år i Nordamerika

Julius Bergman i San Jose-tröjan.Foto: JOHN HEFTI / USA TODAY
Foto: OLLE WANDE

GÖTEBORG. Tre nyförvärv – på en dag.

De svenska mästarna Frölunda rustar inför kommande säsong.

Nästa namn: Julius Bergman, 23, som flyttar hem från Nordamerika efter fem år.

– Det känns skönt. Och jag ville till Frölunda, Sveriges bästa lag, så det var inget svårt val, säger han till Frölundas hemsida.

Bergman i Tre Kronor-dressen.Foto: OLLE WANDE

Under onsdagsförmiddagen presenterade Frölunda sitt första nyförvärv efter guldsäsongen: Målvakten Niklas Rubin, 23, lämnar Luleå för Frölunda trots att han stod under kontrakt med norrbottningarna.

Strax därefter offentliggjordes nästa värvning: Backen Theodor Lennström, 24, från Färjestad.

Nu presenterar Frölunda sitt tredje nyförvärv inom loppet av två timmar. Det är Julius Bergman, 23, som återvänder till klubben. Den talangfulle backen lämnar därmed Nordamerika efter fem säsonger.

– Julius är en defensivt stabil back som vi gillar. Han har krigat på i Nordamerika under några år, men det var läge att komma hem nu. Vi vet vad vi får och det extra kul att få hem en Academy-spelare, säger Frölundas assisterande tränare Björn Liljander.

Julius Bergman under sin tid i Frölunda.Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

”Jag är hungrig”

Julius Bergman är fostrad i Karlskrona, men kom till Frölundas akademi 2012. Han gjorde en match i Roger Rönnbergs nybygge 2013/14 innan han flyttade till USA.

– Jag är en tvåvägsback som jobbar hårt. Och efter fem år utomlands är jag hungrig och vill verkligen visa vad jag kan. Det här ska bli riktigt roligt, säger han.

Kontraktet med Frölunda sträcker sig över två säsonger, till våren 2021.

Johan Gustafsson, 27, Chay Genoway, 32, Jonathan Sigalet, 33, Mattias Nörstebö, 23, Gustav Lindström, 20, Pathrik Westerholm, 27, och Ponthus Westerholm, 27, har alla lämnat Frölunda efter årets SM-guld.

Julius Bergman

Ålder: 23 år.

Längd: 186 centimeter.

Vikt: 93 kilo.

Skjuter: Höger.

Moderklubb: Karlskrona HK.

Klubbar: Karlskrona HK, Frölunda HC, London Knights, Worcester Sharks, San Jose Barracuda, Belleville Senators, Hartford Wolf Pack, Frölunda.