Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Är upp till alla andra att tycka och tänka”

Frölunda är klart för SM-final. Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Frölundas målvakt Johan Mattsson. Foto: TOMMY HOLL / TT
Roger Rönnberg. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Frölunda är klart för sin första SM-final på tre år efter att man slagit ut Luleå i semin.

Nu väntar antingen Färjestad eller Djurgården i final.

– Antingen får vi ett storstadsmöte som kan bli magiskt – eller så får vi största rivalen Färjestad. Jag kommer inte att sitta och hålla på något lag nu, säger Roger Rönnberg.

4–1 i kvartsfinalen mot Malmö.

4–1 i semifinalen mot Luleå.

Frölunda har övertygat i resan mot SM-finalen.

En final som är lagets första sedan guldåret 2016.

– Det är fantastiskt starkt av killarna att göra en sån här match mot Luleå på bortaplan. De har förlorat två matcher sista en och en halv månaden, och vi har vunnit bägge två. Mot serietvåan. Det är vansinnigt starkt, sa Roger Rönnberg efter gårdagens 6–2-seger i Coop arena.

Hur tycker du att ni som lag vuxit under slutspelet?

– Jag tycker att vi har fortsatt från avstampet i CHL-finalen där vi varit en lagmaskin som varit snabb till lärandet. Det finns en enorm motivation och tro i det här laget att vi kan vinna. Det är ingenting som går att skapa utifrån som ledare – utan det är något som skapades hos killarna vid CHL-guldet.

Frölundas tränare Roger Rönnberg. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Jag kommer inte att hålla på något lag”

Vilka som Frölunda nu kommer att ställas mot i finalen är än så länge oklart. Det står mellan Djurgården och Färjestad och stockholmarna leder matchserien med 3–2 i matcher.

Roger Rönnberg har ingen favorit.

– Antingen får vi ett storstadsmöte som kan bli magiskt – eller så får vi största rivalen Färjestad. Jag kommer inte att sitta och hålla på något lag nu, vi tar det vi får. Men jag tror att det laget som slår ut Luleå på det här sättet är det jobbigaste att möta, säger han.

Frölundas målvakt Johan Mattsson har kanske varit den största faktorn bakom Frölundas slutspelssuccé – då han storspelat mellan stolparna.

Men efter 6–2-segern i Luleå och finalavancemanget så hade han ändå svårt att vara helt tillfreds.

”Är lite småirriterad”

– Jag är lite förbannad över att vi släpper in två i sista ... det kanske inte har slagit in ännu att vi är i final men jag är lite småirriterad över att vi släpper två puckar efter att ha spelat så bra, säger han.

Ska Färjestad och Djurgården vara lite oroliga?

– Det är inte upp till mig att avgöra. Vi känner oss trygga i vårt spel och jag tycker att det syns där ute. Vi gör en bra bortamatch i svåra Luleå mot ett bra lag. Vi är trygga i oss själva och vad vi ska göra – men sen är det upp till alla andra att tycka och tänka vad de vill.