Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är statistiken där Frölunda är sist i hela SHL

Robin Alvarez.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Filip Johansson deppar.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Ny tung förlust för Frölunda, och återigen spökade målskyttet.

Nu har laget sämst skottprocent i hela ligan.

– Vi är inne i en tuff period just nu, det grinar emot oss, säger Robin Alvarez.

Frölunda har det resultatmässigt jobbigt just nu där förlusterna avlöser varandra.

Inte minst har den offensiva produktionen varit ett problem på sistone, där man inte lyckats förvalta sina chanser.

Som i första perioden mot Djurgården, där Frölunda trots stort spelmässigt övertag ändå låg under med 0–1.

– Vi har väldigt många bra chanser och borde absolut gjort mål. Man får ge deras målvakt att han gör några superräddningar där. Det var surt att ligga under med 1–0 när vi skapade så många bra chanser, säger Robin Alvarez som själv sumpade ett jätteläge.

”Är jättesvårt att säga vad det beror på”

Statistiskt sett har den offensiva utdelningen varit ett problem. Frölunda är laget som skjuter flest skott på mål i hela SHL – men man har också sämst skottprocent med 7,81. Att jämföra med Färjestad som är bäst i klassen med närmare 12 procent i utdelning.

– Det är jättesvårt att säga vad det beror på. Vi skapar så pass bra chanser tycker jag, även mot Malmö. Det är så små marginaler... Vi har tillräckligt med chanser runt kassen för att inte börja fundera på det. Jag tror att fortsätter vi mata så kommer det att lossna. Vi är inne i en tuff period just nu, det grinar emot oss. Men vi måste fortsätta tro på det, säger Alvarez.

”Resultatet speglar inte matchbilden”

Hur är stämningen och moralen i laget nu?

– Jag tycker ändå vi känner.. Jag missade ju visserligen fyra matcher och då hade vi ett par riktigt tuffa mot oss. Men om jag tänker på i dag och matchen mot Malmö. När man tittar på det i efterhand, fem mot fem-spelet är bra. I dag speglar inte resultatet matchbilden. Trycker man in en puck i början kommer det att se annorlunda ut. Jag märker ingen större skillnad nu mot början av säsongen så sett.

Frölunda har varit hårt ansatta av olika bortfall den senaste tiden. Förutom att kaptenen Joel Lundqvist är avstängd så har man varit drabbad av flera skador, sjukdomar och spelare som åkt på JVM.

Hur mycket påverkar det?

– Det är klart, tyvärr känner man att det påverkar lite grann. Samtidigt får andra spelare mer istid och möjligheten att bidra mer. Det är inte bara för oss, jag tror att det är så här för alla lag. Ena vändan som jag var borta när jag hade lite ont i halsen.. Jag var tvungen att vänta på coronatest i tre dagar för att få svar. Då får man inte göra något även fast jag var frisk så att säga. Det är lika för alla, man måste kunna hantera situationen. Vi har många duktiga spelare som ska gör det bättre helt enkelt, säger han.