Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är inget att hymla om – vi är ruggigt besvikna”

Sebastian Stålberg och Joel Lundqvist efter Frölundas förlust mot Leksand.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Ny förlust för Frölunda som inte får spelet att stämma.

I tabellen har man rasat till en sjätte plats, och nu är kvartsfinalplatsen långt ifrån säker.

– Det är inget att hymla om, vi är ruggigt besvikna där vi befinner oss just nu, säger Joel Lundqvist.

Tabelläget börjar bli prekärt för Frölunda när SHL:s grundserie går in i sitt slutskede.

Efter den senaste tidens förluster har laget rasat till en sjätte plats i tabellen, och direktplatsen till kvartsfinalspelet är i allra högsta grad osäker.

– Det är klart att vi är ruggigt besvikna i den här perioden vi är inne i. Vi får det inte att lossna, varken spel- eller resultatmässigt. Det är inget att hymla om, vi är ruggigt besviken där vi befinner oss just nu. Det är upp till oss själva, vi vet vilken kapacitet som finns när vi toppar och vi strävar dit varje match så klart, säger kapten Joel Lundqvist efter bottennappet mot Leksand.

Lundqvist: ”Vi slarvar..”

Vad säger du om insatsen i dag?

– Det studsar inte riktigt med oss, det kan man inte säga. Jag tycker att vi jobbar och skapa chanser. Det är några kontringar där vi tappar folk... Men överlag skapar de inte mycket, det är bara några få sekvenser där vi slarvar i vårt positionsspel. Vi hade behövt spela bättre i fem mot fem. Vi gör ett par mål i powerplay, men inget i fem mot fem, säger han.

När Lundqvist kvitterade till 2–2 i upptakten av tredje perioden var Frölunda verkligen på gång, och man hade tagit över spelet allt mer.

”Kanske inte var så mycket att säga om”

– Då kände vi att det här tar vi, det kände vi redan inför sista perioden. Kvitteringen kom i ett bra läge då vi hade några bra byten innan. Vi hade verkligen momentum. Det var olyckligt med matchstraffet...

Vad kände ni då, när det kom?

– Först tänkte man bara att det var en handske som kom upp, men det kanske var underarmen. Deras spelare gick ju av. Det kanske inte var så mycket att säga om, jag vet inte. Jag har inte sett reprisen. Men det grinar oss i ansiktet när de sätter ett mål där.

Nu återstår det sju omgångar av grundserien. Nästa match för Frölunda är på torsdag när man ställs mot Linköping på bortaplan.