Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är ingen ursäkt som vi använder oss av”

Samuel FagemoFoto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Frölunda är inne i en hård träningsperiod inför tävlingssäsongen.

Men att förlusten mot Växjö skulle bero på fysiskt trötta kroppar är inget som spelarna vill skylla på.

– Det är ingen ursäkt som vi använder oss av. I dag var det för dåligt helt enkelt, säger Samuel Fagemo.

Fem ordinarie spelare ställdes åt sidan när Frölunda åkte till Alvesta för att ta sig an den förväntade toppkonkurrenten i SHL, Växjö Lakers.

Joel Lundqvist, Patrik Carlsson, Mats Rosseli Olsen, Brandon Gormley och Theodor Lennström var spelarna som inte fanns med i truppen.

Men å andra sidan var det andra som gjorde sina debuter.

Samuel Fagemo till exempel, som nyss är hemkommen från spel med juniorlandslaget.

”Absolut ingen godkänd insats”

– Det var kul att spela här igen och det kändes helt okej för egen del. Men just nu känns det rätt surt ändå, i och med att vi förlorade, säger han.

4–2 skrevs segersiffrorna till för Växjö, efter att Brendan Shinnimin gjort två av smålänningarnas mål.

Och Frölunda var kritiska till prestationen efteråt. 

Att man är inne i en tuff träningsperiod inför tävlingssäsongen som drar i gång med CHL vid månadsskiftet är inget spelarna vill skylla på.

– Det kändes som att Växjö var mer taggade än oss direkt från start i dag. Vi kom tillbaka ganska starkt i tredje perioden men inte tillräckligt. Det var absolut ingen godkänd insats sett till helheten, säger Fagemo.

Fagemo missar SHL-premiären

19-åringen fick sitt stora genombrott i SHL förra säsongen då han svarade för 14 mål i grundserien och sex i slutspelet.

I somras blev han vald av Los Angeles Kings i NHL-draften och än är det inte helt klart om han kommer att spela sin hockey i Göteborg i vinter – eller i Nordamerika.

Han åker över till USA i september igen för att medverka under Kings rookiecamp.

Och klart är i alla fall att han kommer att missa inledningen av SHL-säsongen.

– Det har varit mycket resande den senaste tiden, men också väldigt roligt. Jag ser fram emot att åka över igen i september. Sen får vi se hur det blir.

Att du fick göra mål i säsongens första Frölundamatch – betyder det något?

– Det är klart! Det är alltid bra för självförtroendet att göra mål. Jag fick en bra passning av Lucas (Raymond) där. Det var härligt att sätta dit den.