Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är andra gången på två veckor – det är inte okej”

Viktor Ekbom.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

1–7 mot Brynäs för knappt två veckor sedan.

Nu 0–8 mot Växjö.

Frölunda har två rejäla bottennapp på bortaplan på raken.

– Vi kan inte sticka huvudet i sanden och blicka mot nästa match. Nu måste vi rannsaka oss själva och se vad vi gör för fel, säger Viktor Ekbom.

Det var en mardrömslik kväll av sällan skådat slag för Frölunda i bortamötet mot Växjö Lakers.

0–8 är den största förlusten för göteborgarna på 21 år – och andra raka storförlusten på bortaplan.

– Det känns som att vi börjar matchen ganska bra, vi trycker på men får ingen utdelning. Sen får de 1–0 lite snöpligt och går upp till 2–0 i andra. Då börjar vi chansa lite och får konstiga lägen emot oss. Då rinner det i väg. 8–0 är fruktansvärt att förlora med, men det är inte helt nattsvart ändå tycker jag. Det känns faktiskt som att det är ganska enkla saker, enkla misstag som kan rätta till mycket av det, säger Viktor Ekbom.

”Andra gången på två veckor – absolut inte okej”

Precis som mot Brynäs för knappt två veckor sedan var det andra perioden som ställde till det för Frölunda, då målen kom i rasande fart.

– Vi blir stressade när vi ligger under med ett par mål och vill gå ikapp direkt. Vi spelar med lite för små marginaler och då rinner matcherna i väg. Det är andra gången på två veckor, vilket absolut inte är okej. Jag tror att det är en kombination av överambition och lite slarv.

Hur blir stämningen på bänken när det rinner i väg så där? Frustrerat?

– Ja, givetvis blir det frustrerat och lite uppgivet. Vi måste... Eller vi ska hitta stolthet i klubben vi spelar för och inte låta det rinna i väg. Det är inte arbetsinsatsen det är fel på, vi vill mycket men blir överambitiösa, stöter i fel lägen och går bort oss på sätt som vi aldrig gör när vi leder en match eller när det är jämnt, säger Ekbom.

”Kan inte sticka huvudet i sanden”

Frölunda är trots förlusten allt jämt kvar i serieledning i SHL. Men det säger i nuläget inte särskilt mycket, då man spelat fler matcher än de flesta andra lagen.

Bland annat Rögle, som väntar på lördag.

– Vi får lära oss av det här. Det är för jävligt att förlora med 8–0, men vi måste lära oss av det. Vi kan inte sticka huvudet i sanden och blicka mot nästa match. Vi måste rannsaka oss själva och se vad vi gör för fel, säger Ekbom.