Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi förtjänar inte att vinna”

Roger Rönnberg är besviken på insatsen.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Jacob Peterson.Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN

Frölunda blev straffade av österrikiska Graz 99ers.

Efter matchen var Frölundatränaren Roger Rönnberg inte alls nöjd med Frölundas insats.

– Det är den sämsta matchen vi gör, säger Rönnberg.

Frölunda gick in till årets upplaga av CHL med ett CHL-guld i bagaget från i fjol. Men efter drömstarten som de fick, 2–0 efter 1.02 spelade, räckte inte det hela vägen mot Graz 99ers.

Det krävdes straffar för att skilja lagen åt – och där drog Graz det längsta strået och vann matchen med 6–5.

– Vi förtjänar inte att vinna den här matchen i dag, säger Roger Rönnberg.

Långt ifrån nöjd

Flera av Graz mål kom genom tekniska misstag från Frölunda. Det var stora missar i försvaret och dessutom var det flera felpass som ledde fram till målen.

– Insatsen är inget vidare. Men vi ska vinna matchen i ordinarie tid och vi ska inte släppa in fem mål som vi gör. Men samtidigt gör vi fem mål utan att ens spela bra, så det är väl något positivt, säger Rönnberg.

Är du orolig?

– Nej, det är jag inte. Det är enkla saker att fixa till. Att få den defensiva positioneringen att funka. Så som vi spelade i dag såg det ut i början av SHL i fjol. Jag är inte oroad, men däremot är jag inte heller glad och nöjd efter den här prestationen. Långt ifrån.

Blev ni överraskade av Graz?

– Nej. Absolut inte. Vi har haft bra scouting och vi visste exakt hur de skulle spela.

Förlusten kommer av en anledning

För Frölundas del väntar endags ledighet innan de på söndag ställs mot Mountfield i CHL.

– Den här matchen kommer av en anledning och vi kommer lära oss jättemycket, säger Rönnberg.

Blev starten för lätt?

– Det har jag ingen aning om. Jag kan bara utgå från fakta och det jag ser. Jag ser att vårat lag frångår vårat spelsystem och jag ser vårat lag spela en och en. Då blir det lätt att öppna en match.

Men Frölunda spelade upp sig i den tredje perioden och såg riktigt vassa ut. Men det gäller att prestera det över 60 minuter.

– Vi spelar vårat spelsystem då och gör det bra. Men det är en normal period för oss annars. Skulle spelarna alltid göra som jag säger och ritar så skulle det bli enkelt. Men det är den sämsta matchen, absolut.