Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Officiellt: SHL:s bästa back lämnar Frölunda

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Han blev utsedd till årets back i SHL förra säsongen.

Nu har den förre Frölundastjärnan Henrik Tömmernes presenterats av schweiziska Geneve-Servette.

– Jag har bara hört bra saker om klubben, säger han till den officiella hemsidan. 

Henrik Tömmernes stod för en jättesäsong i Frölunda, gjorde 39 poäng på 49 matcher och utsågs till SHL:s bästa back. Men redan i januari meddelade Tömmernes klubben att han kommer att testa lyckan utomlands efter säsongen.

Och nu står det klart vilken som är den 26-årige värmlänningens nya klubbadress.

Henrik Tömmernes har skrivit på för den schweziska klubben Geneve-Servette, meddelar klubben på sin hemsida. 

– Jag har bara hört positiva saker om klubben och det fick mig att komma hit. Jag hoppas kunna bidra i powerplay, jag siktar på att vara stabil i defensiven och att kunna bidra i offensiven. Jag ser fram emot att ansluta till laget och träffa mina nya lagkamrater, säger Henrik Tömmernes till klubbens officiella hemsida.

"En av Europas bästa backar"

För drygt en månad sen kunde Mr Madhawk avslöja att Tömmernes var helt överens med schweiziska Lugano, men att affären av någon anledning ändå gick i stöpet.

Nu gläds Geneve-Servettes sportchef åt att valet i stället föll på den schweiziska konkurrenten som slutade femma i den inhemska ligan den gångna säsongen.

– Vi upptäckte Henrik väldigt tidigt. Han är en av Europas bästa backar och är duktig i både offensiven och defensiven. Förutom hans sportsliga kvalitéer har han också en fantastisk personlighet och jag är övertygad om att han kommer komma in i gänget snabbt, säger Chris McSorley till klubbens hemsida.