Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Krossen – efter Rönnbergs ilska

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Leksand körde över Frölunda fullständigt och vann med hela 4–0.

Frölunda-tränaren Roger Rönnbergs ilska efter första perioden hjälpte föga. 

– Det är säsongens klart sämsta, träningsmatcher och träningar inräknade, säger Rönnberg till C More. 

Frölunda åkte upp till bortamatchen mot Leksand som serieledare och med fyra raka segrar i bagaget. 

Någon femte raka skulle det däremot inte bli. Istället var det Leksand som startade matchen klart bäst. Efter dryga sex minuter tog de också ledningen genom Peter Cehlarik i powerplay.

Frölunda förmådde inte att vakna till därefter heller utan fick i stället se Leksand utöka till 2–0 efter ännu ett mål i powerplay. Den här gången genom näste man i succékedjan – Carter Camper. 

Rönnberg besviken: ”Helt fel”

Frölunda hade inte mycket att komma med utan förlorade första perioden med 0–2. I pausen visade en ilsken Roger Rönnberg sin besvikelse. 

– Det är säsongens klart sämsta period, även med träningsmatcher och träningar inräknade. Vi är yrvakna, har jättedåligt fokus och gör många misstag, säger Rönnberg till C More. 

Den andra perioden blev sedan mållös innan överkörningen fortsatte i den tredje. Leksand kunde genom Oskar Lang och Jonas Ahnelöv sätta dit både 3–0 och 4–0 och därmed säkra en imponerande storseger mot serieledarna. 

– Vi kommer helt fel in i det här, vi är inte redo när pucken släpps på samma nivå som Leksand är. De vinner fullt rättvist, säger Rönnberg.

”Säsongens bästa match”

För Frölundas Filip Johansson var det första gången han återvände till sin gamla hemmaborg sedan han lämnade Dalarna inför den här säsongen. En roligare återkomst kunde det dock ha blivit. 

– Det var inget roligt, sen är det klart att det var speciellt att vara tillbaka för första gången. Men det slutade inte alls som man hade velat, det är synd, säger Johansson och fortsätter:

– Nu blir det en jobbig resa hem till Göteborg.