Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han stängs av efter märkliga scenerna

Tim Söderlund (till höger) stängs av. Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT

Tim Söderlund var inblandad i en tilltrasslad, svårtydd situation i Frölundas segermatch mot Timrå.

Forwarden anmäldes till disciplinnämnden. 

Nu stängs han av i tre matcher.

– Jag tycker att det känns riktigt tufft, säger Tim Söderlund om avstängningen.

Matchen mellan Timrå och Frölunda producerade en märklig sekvens i slutet av andra perioden. Forwarden Tim Söderlund, 20, fick först fira ett mål innan glädjen gick över i förtvivlan. Domaren valde nämligen att dela ut matchstraff till Söderlund: 5+20 minuter. 

Samtidigt som pucken gick i nät hade det skett en kollision mellan Söderlund och Timrås målvakt Niklas Svedberg, 29.

– Snacka om att gå från glädje till förtvivlan. Söderlund firar att han gjort 2–1, men åker i stället ut för matchstraff. Det går fort i hockey, konstaterade C Mores kommentator Mats Lilja.

Smällen såg ut att ta otäckt på Niklas Svedberg som utgick – men i tredje perioden återvände han till spel igen.

Tim Söderlund fick matchstraff mot Timrå. Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT

Tim Söderlund stängs av

Tim Söderlund anmäldes till disciplinnämnden. 

”Frölundaspelaren lade en backhand mot Niklas Svedberg, innan han försökte att hoppa mellan Timråförsvarare och målvakten. Söderlund träffade försvararen lätt, men inte tillräckligt för att det ska ses som en knuff. Frölundaspelarens knä träffade därefter i huvudet på Svedberg, som utgick och återkom i spel till den tredje perioden”, skriver situationsrummet i ett uttalande. 

Under torsdagen kom domen: Tim Söderlund stängs av i tre matcher och får böta 5 035 kronor, skriver SHL på sin hemsida. SHL motiverar beslutet med skaderisk och att målvakten inte har anledning att förvänta sig fysisk kontakt i målområdet.

Timrås målvakt Niklas Svedberg. Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Söderlund: ”Gör allt för att undvika”

Ett straff som Söderlund själv tycker är ytterst märkligt.

– Jag tycker att det känns riktigt tufft, det är vad jag känner. Jag tycker inte att det ska vara avstängning, säger han.

Hur upplever du situationen?

– Jag går mot mål för att få i väg ett skott. Sen gör jag allt för att undvika att åka in i honom (Svedberg). Det är olyckligt, säger Söderlund och fortsätter:

– Det jag kan känna är lite tråkigt är att han ligger kvar i flera minuter för att han har så ont, men sen kommer han ändå tillbaka i spel. Har man så ont så känns det konstigt att man ska kunna spela mer, säger han.

https://twitter.com/cmoresport/status/1075475384978862080

För Söderlund – som nu när Samuel Fagemo rest iväg för att spela JVM skulle få sin stora chans i Frölunda – är avstängningen givetvis tung. 20-åringen har haft svårt att ta en ordinarie plats på forwardssidan.

– Det här är jätteviktiga matcher för honom. Det ska bli kul att se, sa Frölundas tränare Roger Rönnberg om Söderlund inför mötet med Timrå i går.

Frölunda vann matchen mot Timrå med 4–2. 

På fredagen möts lagen igen – i Scandinavium.