Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rasmus Dahlin: ”Jag spelar för min bror nu”

Rasmus Dahlin berättar om uppväxten och framgångarna. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ARVIDSON PETTER / ARVIDSON PETTER BILDBYRÅN

Rasmus Dahlin är en av svensk hockeys största talanger någonsin. I ett längre reportage med amerikanska Sportsnet berättar han om en av sina största drivkrafter.

– Jag spelar för honom, säger Dahlin. 

NHL draft combine är i full gång i Buffalo, USA. Där testas många av framtidens hockeystjärnor i en rad olika fystester inför sommarens stundande NHL-draft. 

Rasmus Dahlin, som väntas gå först i draften, är givetvis på plats. Det allra mesta talar för att Dahlin väljs av Buffalo Sabres, som alltså får välja först i draften. 

– Om jag hamnar här hade jag älskat det. Jag har hört att de har fantastiska fans och att alla verkligen älskar hockey här, säger Dahlin till nhl.com

I ett längre reportage i amerikanska Sportsnet berättar Rasmus Dahlin om en av sina största drivkrafter bakom framgången och någon som betytt mycket för honom under karriären – nämligen hans äldre bror, Felix. 

– Jag har alltid älskat hockey och brukade följa med honom till arenan när han spelade, säger Dahlin och fortsätter: 

– Jag har alltid blivit glad av det. Jag har egentligen aldrig tänkt på att spela elithockey, jag spelade med mina kompisar och ville bara vinna varje match. Min bror är fem år äldre än mig och han var tvungen att sluta spela på grund av artrit, så nu spelar jag för honom. 

Artrit är en form av ledinflammation, som kan leda till värk och svullnader i lederna.

”Såg upp till dem”

Felix Dahlin berättar också själv om uppväxten och hur han och sin bror hade Frölundas storstjärnor som förebilder. 

– Jag och Rasmus såg alltid upp till stjärnorna i laget. Vi hade deras tröjor och olika posters i våra rum, säger han. 

Rasmus Dahlins pappa, Martin Dahlin, förklarar att Rasmus länge höll på med flera sporter, och att det aldrig fanns någon press hemifrån om att han var tvungen att satsa på hockeyn. 

– Rasmus spelade alla typer av sporter, han spelade fotboll, bandy, tennis och tränade cykling. Han har också alltid haft många vänner och ett socialt liv. Han var en tystlåten unge när han var liten, men det har alltid varit hockeyn som han kommit tillbaka till, säger Martin Dahlin. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!