Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rasar: ”Horribelt – helt jävla otroligt”

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Underläge 0–1. Då visades Frölunda-målvakten Niklas Rubin ut två minuter – för att ha flyttat på målburen i en sidledsförflyttning. 

I det efterföljande powerplayet gjorde Leksand 2–0. 

– Jag tycker att det är helt horribelt. Otroligt korkat, säger en irriterad Rubin.

Inför matchen mot Leksand hade Frölunda inte släppt in ett enda mål i boxplay på sex raka matcher. 

18 minuter in i matchen hade man släppt in två. 

Det första målet prickade Peter Cehlarik in och tvåan sprätte Carter Camper in i nät, efter en omdiskuterad utvisning på Frölunda-målvakten Niklas Rubin. 

Rubin visades nämligen ut två minuter efter att, enligt domarna, avsiktligt ha flyttat på målburen i en sidledsförflyttning. Utvisningen ledde till stora protester från både Rubin och Frölunda-tränaren Roger Rönnberg. Inte minst eftersom samma situation tidigare i matchen resulterat i ett bortdömt mål för Leksand. 

– Jag tycker att det är helt otroligt att man kan döma utvisning för något sånt. Jag förstår om jag skulle flyttat på den medvetet, men på det här sättet är det helt jävla otroligt, säger en upprörd Niklas Rubin. 

Vad fick du för förklaring av domaren?

– Förklaringen var att vi målvakter spelar på fel sätt, om man ska lyssna på vad han säger. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, jag tycker att det är helt horribelt att han kan döma en utvisning på det sättet han gör. Otroligt korkat. 

”Det är ganska solklart...”

Rubin fortsätter:

– Jag spelar på samma sätt som vilken annan målvakt som helst i hela ligan. Vi använder stolparna mycket i vårt spel. Sen finns det olika peggar som målet sitter fast med och dessa var lite mjukare och lyfte lättare från isen vilket gjorde att målet hoppade ur. Jag vet inte vad han tänker på. Han sa att han fått direktiv från sina chefer att de ska vara hårdare med sånt, men jag tycker det är ganska solklart att jag inte flyttar målet med flit. 

Hur frustrerande är det när de gör 2–0-målet i powerplayet efter?

– Han dödar ju nästan matchen för oss där. 

Serieledande Frölunda, som inför matchen varit ett av seriens bästa boxplay-lag med 85.96 %, lyckades inte lyfta sig efter den bleka inledningen. I stället kunde Leksand utöka till 4–0 genom två mål i den tredje perioden och därigenom enkelt vinna matchen. 

– Det är nog en av de sämre insatserna vi gjort i år. Det är ingenting i vårt spel som stämmer överhuvudtaget, säger Niklas Rubin.