Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pikarna till Lundqvist: ”Trivs nog rätt bra på sin kungastol”

Joel Lundqvist är kungen av Göteborg. Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
Nicklas Lasu gillar att pika Joel Lundqvist emellanåt. Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN

Tajt och grinigt förra veckan – nu väntar ett nytt rivalmöte med Luleå. 

Samtidigt har lagkamraterna i Frölunda pikat Joel Lundqvist, 37. 

– Han får sitt där på sin kungastol i Nordstan. Klart han får höra det, säger Nicklas Lasu, 30. 

Julledigheten är över för Frölunda. Spelarna tränade på juldagseftermiddagen och laddar för mötet med Luleå på bortais på annandagen. Lagen möttes förra veckan och då vann Frölunda med 1-0 – en seger som blev omdiskuterad. 

Luleås tränare Thomas ”Bulan” Berglund hade synpunkter på Frölundas tacklingsspel och han och Roger Rönnberg rök ihop på presskonferensen efteråt.  

– Roligt att möta Luleå igen och det känns som att vi är inne i ett slutspel mot dem, vi ska ju mötas fyra gånger på en månad (inklusive semifinalmötet i CHL). Det är jätteroligt när det sticker ut från mängden tycker jag. Det adderar lite extra känslor och det mår vi gott av. Mitt lag mår alltid bättre när det är känslor, säger Frölundas tränare. 

Har du pratat med ”Bulan” efter matchen senast? 

– Nej, det har jag inte gjort. 

Ryan Lasch tveksam 

Poängkungen Ryan Lasch har problem med en fot och stod över förra matchen. Han fanns på isen i Frölundaborg och körde ett tag, men klev sedan av. 

– Han är 50/50 till spel. Vi får se under torsdagen hur kan känner sig, säger Roger Rönnberg. 

Nicklas Lasu tycker det är bra att Joel Lundqvist blev Årets göteborgare. Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN

Frölundas assisterande lagkapten Nicklas Lasu hamnade i hetluften senast och Thomas ”Bulan” Berglund kallade göteborgarens tackling på Juhani Tyrväinen ”väldigt respektlös”. 

– Det hettade till lite. Klart det blir reaktioner, det blir lite mer känslor än vanligt. Båda lagen vill vinna så mycket och vi möter varandra flera gånger på kort tid, då ska man vara på varandra mer än vanligt, men i grund och botten vill man bara vinna. Det kommer så klart bli en tuff match igen, säger Nicklas Lasu. 

Lundqvist Årets göteborgare 

Förra veckan blev Joel Lundqvist, 37, utsedd till Årets göteborgare och fick ta emot hedersutmärkelsen i Nordstan. Något som inte gått lagkamraterna förbi. 

– Han är faktiskt riktigt oskön sedan dess, haha. Nä, men kul att han får ett individuellt pris på det sättet. Han betyder mycket för oss i Frölunda och när man har den meritlistan blir man en symbol för hela hockey-Göteborg och det är han värd. 

Årets göteborgare 2019: ”Jag är stolt och glad”, säger Joel Lundqvist” Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN

Har ni pikat honom? 

– Klart vi har. Han får sitta på sin kungastol i Nordstan och han trivs nog ganska bra med det och det har han fått höra, säger Nicklas Lasu med ett leende.