Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Osannolika framspelningen bakom Frölunda-segern

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Frölunda imponerade stort när man körde över Malmö Redhawks på bortaplan. 

En av höjdpunkterna från matchen var Robin Alvarez osannolika framspelning till Linus Nässéns 2–0-mål. 

– Den sitter rakt på tejpen på klubban, säger C Mores expert Johan Tornberg. 

– Jag såg honom tidigt, säger Alvarez själv.

Frölunda fortsätter att imponera stort i SHL. I tisdagens bortamatch mot Malmö Redhawks fick man en rejäl islossning och kunde vinna med hela 6–2. 

Joel Lundqvist bjöd på två av målen och Max Friberg likaså. Viktiga mål för duon, som annars haft problem med just målskyttet. 

Annars var matchens stora snackis ett helt annat mål. 

I ledning med 1–0 hamnade pucken hos Frölundas Robin Alvarez nere i eget sarghörn. Med en svepande passning över hela isen lyckades han osannolikt hitta fram till Linus Nässén – i friläge. 

”Sitter rakt på tejpen”

Nässén gjorde inga misstag när han placerade in 2–0 bakom en chanslös Lars Volden i Malmö-kassen. Ett viktigt mål som innebar en drömstart för Frölunda. Precis i enlighet med tränaren Roger Rönnbergs instruktioner, efter den svaga inledningen senast i förlustmatchen mot Färjestad.

– Den sitter rakt på tejpen på klubban, säger C Mores expert Johan Tornberg. 

Robin Alvarez själv kommenterar framspelningen i C More:

– Jag ser honom ganska tidigt. Jag tror till och med att han ropar. Det är just det här vi snackar om med stretchar. Vi kan göra det lite mer känns det som. Det är svårt för backarna att försvara mot det. Om vi inte får fram passningarna kan vi öppna upp mitten mer och då kan vi hitta något pass mer mellan forwards och backar. Det har fungerat bra hittills. 

För Linus Nässéns del innebar fullträffen hans blott andra mål för säsongen. Den här gången ett viktigt mål som banade väg för en komfortabel Frölunda-seger med hela 6–2.