Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nyförvärvet i toppkedja: ”Han är som en virvelvind”

Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

GÖTEBORG. Han lämnade Skellefteå för rivalen Frölunda för att ta nästa steg i karriären.

Under försäsongen får Tim Söderlund, 20, chansen i Frölundas toppkedja med Joel Lundqvist och Ryan Lasch.

– Han är som en virvelvind där ute, säger Joel Lundqvist.

Frölundas säsong är i gång och under måndagskvällen hade man sin officiella ispremiär framför supportrarna.

För nyförvärvet från Skellefteå Tim Söderlund var det ett uppskattat möte.

– Det här har man längtat efter ett tag nu. Jag gillar vad jag såg, så det ska bli jättekul att spela framför dem i vinter, säger han.

”Får mycket tips av de två”

Ispremiären inleddes av en spelarpresentation och följdes upp av en internmatch. Där fick Tim Söderlund chansen i en omgivning med klart mer rutinerade Joel Lundqvist och Ryan Lasch.

– Det har fungerat bra så här långt. Nu handlar mycket för mig att jag ska lära mig Frölundas spelsätt, och jag får mycket tips när jag spelar med de två, säger Tim Söderlund.

Hur känns det fysiskt att vara i gång?

– Jättebra, jag känner av stor förbättring från förra året. Dels styrkan i kroppen, att jag orkar hålla emot mer. Men sen är jag också lite mer bekväm nu, säger han.

”Han är som en virvelvind”

Joel Lundqvist kommenterar sin nye kedjekompis:

– Han är som en virvelvind där ute. Han är snabb och teknisk, så det känns spännande. Sedan är det väl så att man testar mycket i kedjorna nu så här års, så vi får se hur det blir. Men han är en lurig spelare som är avig och snabb, så det kan bli bra, säger han.

För Frölundas del så drar säsongen i gång med en rivstart. Totalt väntar fem matcher i augusti – den första redan på onsdag då Växjö väntar i Varberg.

– Nu handlar det om att vi ska lära oss något av varje byte, varje period och varje match. Vi ska få ihop vårt grundspel både med och utan puck, det är vad det handlar om nu, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

”Har inte betalt för att gråta”

Hur har arbetet sett ut efter kvartsfinalförlusten i våras?

– Nummer ett så är det alltid en sorgeperiod efter att man har åkt ur ett slutspel. Det spelar ingen roll om man åker ur i en kvartsfinal eller en semifinal. Men jag har inte betalt för att gråta och tycka synd om oss, utan jag har betalt för att göra det här laget bättre. Vi har tränat väldigt, väldigt hårt i sommar och är bra tränade inför den här säsongen.

Vad har du fått för känsla av årets trupp så här långt?

– Att det finns en go anda i laget med otroligt bra stämning. Laget jobbar väldigt hårt, jag behöver inte ligga på dem utan  det känns som ett hungrigt lag, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!