Nicklas Lasu inför rysaren: ”Älskar sådana matcher”

Joel Lundqvist är tillbaka på isen igen – dock inte fullt ut med laget – efter dubbla käkfrakturer.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Nicklas Lasu kliver fram lite extra i Joel Lundqvists frånvaro.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Joel Lundqvist, 39, är redan tillbaka på is efter käkfrakturerna. 

Men först och främst ska Frölunda se till att överleva åttondelsfinalen mot Djurgården. 

– Jag älskar sådana här matcher. Och nu får vi en ny chans som lag, säger Nicklas Lasu, 31. 

Han får en större ledarroll i Joel Lundqvists frånvaro. 

– Det är klart att Joel drar ett tungt lass och att vi vill ha med honom, men det är inte första gången han är borta. Han har ju varit avstängd tidigare och då fick många dra ett större lass, så det är inte en helt ny situation även om det är annorlunda, säger Lasu. 

I mitten av mars åkte Lundqvist på en rejäl smäll på träningen, vilket resulterade i dubbla frakturer i käken och det befarades att säsongen kunde vara över för lagkaptenen. Men det har gått bättre än väntat och 39-åringen är redan tillbaka på isen, om än inte i full träning med laget, rapporterar GP

– Han får ta en vecka i taget och än så länge utgår vi från att han inte är med, säger Nicklas Lasu. 

Lasu: Har en stark tro på det vi gör

Vill det sig illa kan Frölundas säsong vara över redan på onsdag kväll, för nu är det dags för åttondelsfinal mot Djurgården. Bäst av tre matcher gäller, dramat inleds i eftermiddag på Hovet. 

– Jag personligen älskar de här vinna-eller-försvinna-matcherna. Det ska bli väldigt kul att det drar i gång, vi är motiverade och har en stark tro på det vi gör. Vi vet hur bra vi kan vara och det gäller att ta steg för att komma dit. Och det såg bättre ut mot Växjö i fredags, det fanns saker som var väldigt bra då, säger Nicklas Lasu. 

– Nu betyder varje duell och varje närkamp något. Och ju äldre man blir ju mer inser man att chansen att vinna något inte alltid finns där, så det gäller att ta vara på möjligheterna. 

”Vi hittade ändå en väg tillbaka”

Lasu är positivt inställd inför mötena med Djurgården och tror att Frölunda har ett bra läge att gå långt i slutspelet, trots att grundserien var en klar missräkning. 

– Vi får inte blicka tillbaka. Nu får vi en ny chans att visa oss från vår bästa sida, både individuellt och som lag. Och i Champions League förra säsongen trodde man att det var över men så hittade vi ändå en väg tillbaka, vi får hoppas att vi växer den här gången också. Man får försöka hitta det positiva, säger forwarden. 


Så gick det mellan lagen i grundserien

27 september: Djurgården-Frölunda 0-2

28 november: Frölunda-Djurgården 2-3

12 december: Djurgården-Frölunda 5-1

27 februari: Frölunda-Djurgården 2-3 (efter förlängning)