Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hade ju drömt om att kliva ut på scenen”

Här är några av dagens största sport- och nöjesnyheter.
Lucas Raymond.Foto: ERIK SIMANDER / TT
Foto: TOMI HÄNNINEN / NEWSPIX24 BILDBYRÅN
Alexander Holtz.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

NHL-draften i sommar skjuts upp på obestämd framtid på grund av coronakrisen.

Ett tungt slag mot Sveriges supertalanger som sett fram emot draften i Montreal.

– Om det skulle bli en digital draft så hade det varit en annorlunda upplevelse, säger Lucas Raymond.

– Man har ju drömt lite om att kliva ut på scenen i en arena, säger Alexander Holtz.

Sent på onsdagskvällen kom NHL med beskedet att man tvingas skjuta fram flera av sina stora evenemang. Coronavirusets utbredning gör att varken NHL Awards eller NHL-draften kommer att kunna genomföras på planerade datum.

Draften var tänkt att hållas i Montréal den 26-27 juni, men nu är det ovisst när den kommer att äga rum.

”Detaljerna kring när, hur och var draften 2020 kommer att hållas kommer vi att meddela när det är fastslaget”, meddelar NHL via sin hemsida. 

”Har sett fram emot det länge”

Ett besked som Frölundas superlöfte Lucas Raymond förstås sörjer.

17-åringen har varit ett av de stora affischnamnen inför evenemanget, då han väntas gå i toppen.

– Självklart är det något man har sett fram emot länge nu, och det ska bli riktigt kul. Förhoppningsvis blir det inte framskjutet allt för länge. Jag är övertygad om att det kommer att bli en grymt häftig upplevelse när det väl blir av, säger han.

Ett alternativ som har diskuterats, om det inte kommer gå att genomföra som planerat i sommar, är att draften ska göras digitalt.

Raymond i Frölundatröjan.Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

”Hade varit annorlunda”

Raymond har hört diskussionerna.

– Ja, om det skulle bli en digital draft så hade det varit en annorlunda upplevelse. Men vi får vänta och se vad som sägs längre fram.

Nu har det gått två veckor sedan säsongen avslutades. Hur ser du tillbaka på den personligen?

– Det har varit en jäkligt nyttig säsong för mig, jag har utvecklats extremt mycket tycker jag. Självklart har det varit ett tufft steg till seniorhockeyn men jag har lärt mig grymt mycket på resan och har fått spela med enormt skickliga spelare som jag tagit stora lärdomar av.

Hur ser du på nästa säsong? Blir du kvar i SHL ett år till?

– Vi får se efter draften i sommar, vilket lag som väljer mig och vad de tycker och tänker. Jag har ju ingen erfarenhet alls av det här. Så det handlar nog bara om att vänta och se vad som händer.

Holtz: ”Drömt om det sedan man var liten pojke”

Även Alexander Holtz, Djurgårdens supertalang, tycker att det är tråkigt att evenemanget skjuts upp även om han betonar att han verkligen förstår varför det skjuts upp.

– Det är tråkigt, jag såg att de ställde in i går och det har ju inte kommit något nytt datum än. Man får försöka göra det bästa av situationen ändå, säger han om den inställda draften och fortsätter:

– Draften har alltid varit något man drömt om och sett framemot, det är lite tråkigt men man vet ju inte än hur de planerat att forma än.

Hur skulle det vara om du fick sitta hemma i pojkrummet och ta dina intervjuer när du blir draftad?

– Det skulle vara en speciell känsla, man har ju drömt lite om att kliva ut på scenen i en arena. Det skulle vara en speciell situation helt klart, men om det är det bästa.

Det skulle vara tråkigt att inte få kliva ut på scenen alltså? 

– Ja, man har ju drömt om det sedan man var liten pojke att kliva ut där på scenen men nu är det så här och vi får se hur det blir.

Hur hanterar du som lever och andas ishockey tomheten som uppstått?

– Det är svårt att säga, det känns jäkligt tomt. Man vet inte riktigt var man ska ta vägen och man inser lite hur hockeyn betyder.