Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Skulle vara grymt kul att hamna där”

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Det börjar pirra nu.

Lucas Raymond inser att hans hockeyliv är på väg att förändras för alltid natten till onsdag, svensk tid.

Han tippas gå bland de fem första spelarna i den första rundan av NHL-draften 2020.

– Jag har pratat lite extra med några av lagen, som väljer tidigt och det är förstås grymt kul att känna intresset. Ottawa, Detroit, Anaheim och New Jersey har alla visat stort intresse, säger Lucas Raymond till SportExpressen.

Han är mitt uppe i SHL-säsongen med Frölunda, men nu är det NHL-draften som kommer att fånga Lucas intresse den här veckan.

– Jag har inte funderat så mycket på hur det ska gå i draften tidigare, men nu känns det lite mer nervöst. Jag är stolt över att mitt namn nämns när det talas om vilka spelare, som kommer att gå först av alla, säger Raymond.

Ottawa Senators har två tidiga draftval i år, man väljer dels som nummer tre och sedan får man chansen igen när det är dags för det femte draftvalet.

Och det är där experterna i Nordamerika tror att Senators har planer på att välja den 18-årige svenske forwardstalangen.

”Har pratat med Detroit”

– Det stämmer att jag haft fler intervjuer med Ottawa än någon annan klubb där borta, så vi får se vad som händer, säger Lucas.

Ottawa är inne i en generationsväxling, hur tror du att du skulle passa in där?

– Ja, de är inne i en ombyggnadsfas och det känns spännande. Det skulle vara grymt kul att hamna där.

Vilka andra klubbar har visat extra intresse?

– Jag har talat med Detroit några gånger och även Anaheim och New Jersey har hört av sig.

Detroit väljer som fjärde lag i den första rundan, Anaheim har det sjätte draftvalet följt av New Jersey på sjunde plats.

”Behöver bli större och starkare”

Du kommer uppenbarligen att gå högt och väljas först av alla svenskarna?

– Det är verkligen kul om det blir så och något man drömt om sedan man var liten. 

Amerikanska och kanadensiska medier har liknat dig vid unga NHL-stjärnor, som Artemi Panarin, Filip Forsberg och Mitch Marner?

– Jag har sett det och tycker mig se likheter med alla som du nämner när det gäller vissa delar av mitt spel.

Vad kan du ägna den här säsongen i Frölunda med att bli bättre på?

– Allroundspelet, skulle jag vilja säga. Jag vill utveckla mitt skott och få en bra skottmentalitet. Sedan behöver jag bli större och starkare också.

Hur mycket tittade du på Stanley Cup och tänkte du då att snart är du i NHL och kanske får chansen att gå långt i slutspelet?

– Jag tittade på så många matcher som jag kunde när det passade tidsmässigt. Visst tänker man att man kanske får chansen att uppleva det där. Och det är grymt motiverande att sitta där framför tv:n och drömma om att få vinna Stanley Cup. Det är svårt att sätta bild på det, men precis som så många andra har jag också gjort det, säger Lucas Raymond.

TV: Raymond presenterar sig i premiären