Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lundqvist om familje- dramat: ”Jobbig tid”

Henrik Lundqvist i New York RangersFoto: KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/REX / KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Henrik Lundqvist med frun Therese.Foto: ANNE-SOFIE NÄSLUND

Henrik Lundqvist, 36, hyser starka känslor för sin familj.

I TV4:s program Renées brygga berättar NHL-ikonen om när hans pappa Peter drabbades av en hjärntumör.

– Det var en tuff period och en tuff operation som gick lite fel, säger Lundqvist.

Det är snart 14 år sedan Henrik Lundqvist flyttade till New York för att inleda sin NHL-karriär.

Svensken hade då träffat sin hustru Therese flera år tidigare och USA har blivit hans och familjens nya hem: tillsammans har de döttrarna Charlise och Juli.

36-åringen håller helst sina familjeangelägenheter privata, men i TV4:s program Renées brygga öppnar Lundqvist upp sig om när hans pappa Peter blev allvarligt sjuk år 2007.

Peter Lundqvist – då skidlärare i Åre – hade en godartad hjärntumör som skulle avlägsnas, men under operationen uppstod komplikationer. När pappan vaknade kunde han inte gå eller prata.

Henrik Lundqvist: ”En tuff period” 

Henrik Lundqvist hade precis flyttat till New York och inte heller någon av hans syskon – Joel eller Gabriella – fanns då i Sverige.

– Det var en tuff period. Och en tuff operation som han gick igenom som gick lite fel. Man inser hur långt borta man är i en sådan viktig situation. Man inser också att hockey är ett spel. Det är något man gör för att man tycker om det. Men i slutändan är det inte det viktigaste. Det var jobbigt, det var det, säger Lundqvist i Renées brygga.

Han berättar att pappan mår bättre i dag. Men att sjukdomen blev en lärdom för honom och familjen.

– Jag tror att många som har gått igenom något – antingen förlorat någon eller att något allvarligt händer med någon – börjar uppskatta människorna som man har omkring sig mer. Det är lite synd att man måste gå igenom något svårt för att uppskatta det. Men det vad det som hände för mig, säger Lundqvist.

– Det var en tuff resa tillbaka för honom. Han kämpar på. Men han ser livet på ett bra sätt. Han gör mycket saker, han hälsar på mycket i USA och kämpar på, summerar Henrik Lundqvist.

Renées Brygga sänds på onsdag klockan 21:00.