Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”En chock – vi var riktigt nära vänner”

Anton Blidh.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

NHL-spelaren Colby Cave, 25, har försatts i konstgjord koma och svävar nu mellan liv och död.

Förre Frölundaspelaren och nära vännen Anton Blidh, 25, är i chock efter beskedet.

– Man ser hur snabbt livet kan vända, säger han till GP.

Colby Cave.Foto: RICH LAM / AFP TT NYHETSBYRÅN

25-årige Colby Cave, som till vardags spelar i Edmonton Oilers och deras farmarlag Bakersfield Condors, drabbades under natten till tisdagen av en hjärnblödning.

Läget är kritiskt och NHL-spelaren är inlagd på intensivvårdsavdelningen på Sunnybrook Hospital i Toronto och försatt i koma. 

”Det senaste dygnet har varit det värsta i mitt liv. Colby opereras just nu och de kämpar för att hålla honom vid liv. Vi behöver ett mirakel. Snälla, be för min man och bästa vän”, skriver hans fru Emily Cave i ett uttalande.

https://twitter.com/EdmontonOilers/status/1247644780370132992?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1247644780370132992&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.aftonbladet.se%2Fsportbladet%2Fhockey%2Fa%2FnaxVMo%2Fnhl-spelare-satt-i-konstgjord-koma

”Han var speciell för mig”

Den förre Frölundaspelaren Anton Blidh var i drygt fyra säsonger lagkamrat med Colby Cave i Boston Bruins farmarlag. 

Han beskriver kanadensaren som en av de bästa han hittills har spelat med – och en nära vän.

– Han var speciell för mig när jag kom över som svensk, engelskan kanske var lite halvknackig och man var nervös. Vi var riktigt nära vänner när vi spelade tillsammans. Vi kanske inte pratar med varandra varje dag nu, men vi har hörts av någon gång i månaden, berättar Blidh för GP.

Anton Blidh.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

”Det kom som en chock”

Anton Blidh säger att han fortfarande är chockad efter nyheten.

– Det kom som en chock. Man var inte med på det. Jag hade tankar på att det kanske drabbar folk som inte rör på sig eller inte är så vältränade. Han är ändå bara 25 år och i bra fysisk form. 

Han har hört av sig till Colby Caves fru Emily.

– Jag skrev att jag och min tjej tänker på honom och att vi hoppas att det blir bättre så snart som möjligt. Det är en svår situation alltså … man vet inte vad man ska säga. Man vill inte störa heller eftersom det är så nytt, säger Blidh till GP.

Colby Cave kämpar just nu för sitt liv.Foto: BRAD PENNER / USA TODAY / BILDBYRÅN

Bytte Boston mot Edmonton

Colby Cave inledde sin NHL-karriär med Boston Bruins säsongen 2017/18 efter att ha imponerat i deras farmarlag Providence Bruins. 

Han lyckades dock inte ta en ordinarie plats i Boston. 

I slutet av förra säsongen sattes han på waivers av Bruins och plockades upp av Edmonton Oilers där han spelade 33 matcher och noterades för tre poäng. 

Den här säsongen har Cave gjort elva matcher för Oilers och en poäng. Merparten av sin tid har han tillbringat i Oilers farmarlag Bakersfield Condors, där han gjort 23 poäng på 44 framträdanden i AHL.