Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dahlin: Det har jag lagt mina NHL-miljoner på

Rasmus Dahlin.
Foto: THOMAS JOHANSSON / TT NYHETSBYRÅN
Dahlin är en av Buffalo Sabres största stjärnor.
Foto: MIKE WULF / REX / IBL

Många NHL-stjärnor unnar sig dyra saker när de har etablerat sig i världens bästa liga.

Rasmus Dahlin, 20, säger att han inte har nått den nivån riktigt än.

– Jag får vänta med det, säger backstjärnan i podcasten Släpp sargen.

Sedan berättar han om sina två största köp hittills.

Som Sveriges första draftetta sedan Mats Sundin valdes Rasmus Dahlin av Buffalo Sabres sommaren 2018. Förväntningarna var därmed skyhögt ställda när den svenske backen klev in i NHL från Frölunda. 

Under sin första säsong blev Dahlin nominerad till priset Calder Trophy som ligans bäste rookie (ett pris som sedan gick till Elias Pettersson). Förra säsongen var blytung för Buffalo Sabres, som var ett av blott sju lag som inte fick spela slutspel till sommaren, men Dahlin var en av lagets bästa spelare och gjorde 40 poäng på 59 matcher.

Nu går den 20-årige svensken in på sitt sista år på det rookiekontrakt som han skrev på efter draften 2018. Enligt sajten Capfriendly, som kartlägger spelarnas löner, var det kontraktet värt 25 miljoner kronor – men med bonusar kunde det stiga till närmare 100 miljoner.

Det har han köpt för pengarna

Frågan är vad den svenske NHL-stjärnan har gjort för sina pengar.

I podcasten Släpp sargen, som görs av Niclas Norlindh och Robin Figren, berättar han att det framför allt är två grejer han har unnat sig hittills:

– Jag har köpt mig en bil och jag har en båt i Göteborg – det är väl de roligaste grejerna.

Han känner att han har fötterna kvar på jorden.

– Ja, haha. Så klart gillar jag sportbilar och så där – men jag har väl inte riktigt tjänat ihop de pengarna än så jag kan gotta mig riktigt. Jag får vänta med det.

”Då måste man göra ett bra år”

Särskilt mycket tänker han annars inte på sin lön i nuläget.

– Jag är lite ung fortfarande så jag tänker inte så mycket på pengarna. Jag är i en fas där jag har som mål att bli bäst i slutändan. Och jag har inte så stora utgifter än heller, jag har min lägenhet, så jag behöver inte de pengarna just nu.

Nu ser Rasmus Dahlin fram emot att göra en stark säsong i Buffalo Sabres.

– Det är ju välkänt att sista året (på kontraktet) så måste man göra ett bra år liksom. Jag är jättetaggad. Jag tror att det kommer gå skitbra. Vi har ett helt nytt lag och om laget går bra så går det bra för alla. Då rullar det på automatiskt. Om man börjar tänka på sig själv är det lätt att det blir fel, säger han i Släpp sargen.

NHL inleds den 13 januari. 

Buffalo Sabres möter Washington Capitals i sin premiär dagen därpå.

https://embed.acast.com/slapp-sargen/14.-kastautgolfsimulatorn-laggnerungkarlslivet-