Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vändningen: Pratar direkt med varandra

Rickard Wallin har tagit ut årtiondets bästa NHL-uppställning. Håller du med?
Lias Andersson fick det inte att funka i New York Rangers. Foto: KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/SHUTTERSTOCK / KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Lias Andersson. Foto: Victor Abrahamsson

Lias Andersson, 21, arbetsvägrade i New York Rangers efter problem som ledde till psykisk ohälsa. 

Men nu är den förre Frölundastjärnan tillbaka på isen – med Kungälvs IK. 

– Jag vet mycket, men jag kan inte säga någonting, säger Andersson om framtiden till GP

Före jul stängde New York Rangers av den svenske talangen Lias Andersson utan lön. Detta efter att Lian Andersson inte dykt upp till en samling med klubbens AHL-lag. 

– Jag kommer inte gå in på detaljer vad som har hänt. Men det är saker som har hänt och det är saker som inte fått mig att må bra som person. Det är inte att jag är missnöjd över min hockey eller så, utan jag har blivit rubbad på ett personligt plan. Det är väl det som har hänt, jag kommer gå in på detaljer mer i framtiden, sa han till GT efter Frölundas match mot Luleå den 7 januari.  

– Det är inget löfte som spruckit, det är saker som hänt bara som gjort mig väldigt obekväm och sådana grejer. Tyvärr kan jag inte säga någonting, jag har munkavle från agenterna. Så jag får hålla tyst. 

Visste vad som väntade 

Andersson berättade också att han visste att han skulle bli avstängd men att hälsan kommer i första hand. 

– Som hockeyspelare hade det varit bäst att spela hockey, men jag sätter välmåendet och min hälsa över det. Jag är också lite småskadad och måste vara hemma och ta hand om det. 

Men nu har han alltså snörat på sig skridskorna igen. GP rapporterar att Lias Andersson under tisdagskvällen tränade med sin moderklubb Kungälvs IK, som ligger på fjärde plats i Hockeytvåan. 

– Det kändes helt okej. Det var ganska lugnt. Det är dagen innan match för laget. Jag hade nya skridskor och lite andra nya prylar. Det var skönt att känna lite på pucken och hitta känslan, säger han till GP. 

Vändningen: Har nu direkt kontakt

Rangers har tidigare uppgett att klubben inte haft någon direkt kontakt med Andersson, utan att samtalet i stället gått via svenskens agent.

Under natten mellan tisdagen och onsdagen kom dock nya uppgifter från Nordamerika.  Enligt New York Post-journalisten Larry Brooks har relationen mellan Andersson och Rangers nu ”tinat upp”. 

Klubbpresidenten John Davidson ska under de senaste tio dagarna ha haft flera samtal direkt med Andersson, och Rangers ska även ha varit de som godkänt att svensken går på is tillsammans med Kungälvs IK.

Lias Andersson berättar för GP att han inte kan säga något om framtiden, och att det kan bli aktuellt att fortsätta träna med Kungälv. 

– Vi får se hur kroppen känns och ta det dag för dag, säger han till GP. 

GT har sökt Lias Andersson för en kommentar. 

”Aldrig varit så nervös i hela mitt liv”

Lias Andersson var med och vann VM-guld med Tre Kronor 2018. En revansch efter JVM-silvret där han kastade bort sin medalj.