Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kaoset hos jumbon: ”Är värsta träningskulturen”

Göteborg HC:s tränare Heini Lundin.
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Sandra Rannerud.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Det råder kaos i SDHL-jumbon Göteborg och frustrerade spelare väljer att lämna klubben inför vårens kval. 

Sex spelare har lämnat laget den senaste tiden, skriver Göteborgs-Posten.

– Det är den värsta träningskulturen som jag någonsin har varit i, säger Sandra Rannerud, dubbel SM-guldvinnare, som flyttar till division 1-laget Skellefteå.

Sandra Rannerud.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Göteborg ligger sist i SDHL och har ännu inte vunnit den här säsongen. 

Laget har förlorat samtliga 25 matcher och har bara en inspelad poäng.

– Jag tycker inte att tränarna har kunskapen som krävs för att vara i SDHL. Det är den värsta träningskultur som jag har varit i. Det har varit slappt och slött – och utan ambitioner och mål, säger Sandra Rannerud till GP.

Målvaktsprofilen Sofia Reideborn, som valt att vara kvar, riktar i Aftonbladet stark kritik mot ledarstaben med tränaren Heini Lundin i spetsen:

– Vi har inget spelsystem eller riktlinjer. Vi får inte rätt förutsättningar för att lyckas och prestera. Trots att vi haft möten efter möten med tränare så händer inget.

Sofia Reideborn.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

”Otaliga möten”

Reideborn fortsätter:

– Vi har en huvudtränare som inte varit på plats under majoriteten av säsongen. Som dyker upp lite då och då. Det är svårt att veta vem som är den tydliga ledaren, vem man ska vända sig till.

Lundin vill inte uttala sig om kritiken för Aftonbladet. Reideborn om hur hon tror tränaren kommer att reagera över den offentliga kritiken:

– Det är så klart inte kul. Men det här kan samtidigt inte komma som en blixt från klar himmel. Våra kaptener har haft otaliga möten om bristerna, säger Reideborn som ser mörkt på fortsättningen:

– Om vi ens vinner en match den här säsongen ska vi ha Bragdguldet.