Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar krisklubben: ”Har gråten i halsen”

Stefanie McKeough.Foto: DAVID ASSERFORS / BILDBYRÅN

Göteborg HC ligger sist i SDHL.

Nu lämnar tränaren Stefanie McKeough, 29, klubben.

Personliga skäl ligger bakom avhoppet.

– Tyvärr. Vi är ledsna och har gråten i halsen allihop för det här, säger Göteborg HC:s ordförande Jan Mellgren till GP.

Göteborg HC ligger sist i SDHL.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Göteborg HC har fått en tung start på SDHL-säsongen och bara tagit en poäng på nio matcher. I senaste matchen bröt dessutom forwardskuggen Margot Möllersten, 26, nyckelbenet.

Nu drabbas hockeyklubben av ytterligare en smäll:

Stefanie McKeough, som tog över som huvudtränare inför årets säsong, hoppar av sitt uppdrag och åker tillbaka till sitt hemland Kanada.

Personliga skäl ligger bakom den 29-åriga tränarens beslut, uppger Göteborg HC.

– Det handlar om flera olika saker. Det är en osäkerhet. Hon vill hem till familjen och träffa den. Det är sammantaget livssituationen för henne. Det är osäkerheten med visum. Hon sitter och väntar på ett visumbeslut – och det tar sex-sju månader att få besked. Hon mår jävligt dåligt rent ut sagt, säger klubbens ordförande Jan Mellgren till GP.

Stefanie McKeough i båset under matchen mellan Göteborg och Modo i september.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Vårt förtroende är orubbat”

Han hyllar McKeoughs arbete i klubben och säger att hon har jobbat med laget på ”ett föredömligt sätt”.

– Det här har skett i största samförstånd. Hon är välkommen tillbaka vilken dag som helst om hon vill fortsätta sitt jobb med att utveckla spelare. Vi behöver henne verkligen. Vårt förtroende för Stefanie är orubbat. Det har inte något med en konflikt eller misstroende att göra på något sätt, utan det är hennes beslut.

Stefanie McKeough, som sedan i maj har varit anställd på heltid av GHC, säger till GP om beslutet:

– Jag har inte riktigt så mycket att tillägga. Ledsen för det. Det finns många saker utanför min kontroll – och beslutet var inte enkelt. Jag vill att tjejerna och kvinnorna i det här laget ska vara i fokus och behöver inte att något ska handla om mig. Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen: Det här är en mycket begåvad grupp unga kvinnor och de har otroligt mycket potential. Det kokar nu ... så fortsätt bara titta!

Göteborg HC letar nu efter en ny tränare.

På lördag och söndag möter GHC Modo på bortaplan.