Rikard Grönborg, förbundskapten. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅNRikard Grönborg, förbundskapten. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Rikard Grönborg, förbundskapten. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Rasmus Dahlin. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNRasmus Dahlin. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Rasmus Dahlin. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Jubel i Nordamerika – över Tre Kronors trupp

Publicerad

Under tisdagen presenterade Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg den kommande OS-truppen till Pyeongchang.

Och det är specifikt ett namn som fått omvärlden att jubla.

"Det här är anledningen till att man tittar på OS", skriver ESPN:s Greg Wyshynski på Twitter. 

Rikard Grönborg har presenterat 23 namn som får åka till Sydkorea för att representera Tre Kronor i de olympiska spelen som drar i gång i februari.

Bland de stora skrällarna på listan återfanns Brynäsbacken Simon Bertilsson, Färjestads Mikael Wikstrand och inte minst Frölundas supertalang Rasmus Dahlin, 17.

– Han har ju något extra och det visar han ju dagligen i Frölunda, jag höll på att ramla ur stolen när man ser vad han gör statistiskt sett. När Dahlin är inne på isen så skapar Frölunda flest skottförsök framåt på 60 minuter jämfört med alla andra backar i ligan, det är ju helt fantastiskt. Samtidigt släpper man till väldigt få skottförsök bakåt också, motiverade Grönborg beslutet tidigare under dagen. 

Omvärlden jublar: "Anledningen till att man tittar"

Och beslutet att ta med Dahlin har väckt stort jubel världen om. Inte minst i Nordamerika.

"Det här är anledningen till att man tittar på OS", skriver ESPN:s Greg Wyshynski på Twitter. 

"Vilken trupp Sverige presenterar till OS. Rasmus Dahlin är där liksom mängder av forna NHL-talanger, liksom mängder av SHL- och KHL-stjärnor", skriver hockeykommentatorn Reed Duthie.

https://twitter.com/wyshynski/status/953266286032707584

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag