Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gustafsson: ”Då kanske den sitter i krysset”

Johan Gustafsson.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

Han har fått stå åt sidan de tre första omgångarna.

Men mot Rögle fick Johan Gustafsson, 26, sin första chans från start – och räddade Frölunda i segern mot Rögle.

– Jag har väntat tålmodigt på min chans, säger han.

Inför den här säsongen har Frölunda valt en ny strategi vad gäller valet av målvakter. I stället för att låta Johan Mattsson och Johan Gustafsson variera mellan stolparna – så har man bestämt sig för att låta den med bäst form stå över längre tid.

Inledningsvis har det handlat om Johan Mattsson, som fått förtroende i Frölundas tre första matcher i SHL.

Men borta mot Rögle var det såväl dags för Gustafssons debut.

”Var extra pirrigt idag”

– Det är klart att det var lite extra pirrigt idag. Men det är en härlig utmaning komma till Ängelholm och spela bortamatch. Det brukar alltid vara tuffa matcher här, man vet om att första tio minuterna så kommer de ut och flyger och är otroligt starka. Jag är glad att vi kommer ifrån med segern, säger Gustafsson efteråt.

Hur har det varit att stå åt sidan för din del?

–  Det är klart att man vill spela matcher, men samtidigt har Mattsson varit så pass bra så det har inte varit något snack egentligen. Men jag tycker att jag har tränat bra och väntat tålmodigt på min chans. Man vet att till slut så kommer den, det är så pass långa säsonger. Jag är glad att det började med en seger.

Jätteräddningen: ”Får ta av mig kavajen”

26-åringen räddade totalt 22 skott i matchen och visade vägen för Frölunda i inte minst i tredje perioden då han stod pall för Rögles tryck.

Framför allt stod en räddning på Daniel Zaars styrning precis framför målet ut i mängden.

– Oj oj oj, Johan Gustafsson. Den räddningen är ju så svettig så jag får ta av mig kavajen, säger C Mores kommentator Patrik Westberg.

Gustafsson kommenterar: 

–  Det var ju kanske den bästa chansen. Jag ser att han söker bladet vid bortre stolpen så jag försöker bara få ett benskydd eller en plock i vägen. Den här gången gick den i plocken. Men det är små marginaler, nästa gång kanske den sitter i krysset istället, säger han ödmjukt.