Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Göteborg får JVM: ”Är otroligt stolta”

Junior-VM kommer till Göteborg. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Scandinavium. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Sverige arrangerar junior-VM 2022 – och nu kan Göteborg ladda för en hockeyfest.

Svenska ishockeyförbundet har inlett slutförhandlingar med Sveriges näst största stad om värdskapet för mästerskapet.

– Det känns otroligt spännande att gå vidare med Göteborg efter deras starka kandidatur, säger förbundsordföranden Anders Larsson.

Senast Sverige stod som värd för junior-VM i ishockey var 2014. Då hölls mästerskapet i Malmö och organisatoriskt blev det en succé.

Nyligen stod det klart att JVM 2022 kommer att anordnas på svensk mark. Frågan har sedan dess varit vilken stad som skulle få arrangera mästerskapet. Det har stått mellan Sveriges tre största städer Stockholm, Göteborg och Malmö.

Nu har Svenska ishockeyförbundet fattat beslut om att inleda slutförhandlingar med Göteborg om att stå värd för junior-VM.

– Vi går inte in på alla detaljer i de tre olika buden vi utvärderat utan konstaterar att vi vid den samlade bedömningen kom fram till att Göteborgs bud var starkast, säger Anders Larsson, ordförande för Svenska Ishockeyförbundet.

Scandinavium och Frölundaborg blir arenor för JVM 2022. Foto: ADAM IHSE / TT

”Vi är otroligt stolta”

Nu återstår detaljer och ett undertecknat avtal innan förberedelserna kan sättas i gång på allvar.

– Vi är otroligt stolta över att Svenska ishockeyförbundet nu valt att gå vidare med Göteborg. Vi ser verkligen fram emot att fortsätta samarbetet med förbundet och givetvis ishockeyn i Göteborg och den övriga regionen för att tillsammans arbeta fram förutsättningarna för det bästa junior-VM som vi haft i Sverige. Junior-VM kommer att avsluta Göteborgs 400-årsjubileum vid årsskiftet 2021/2022. Målsättningen att det ska bli en riktig vinterfolkfest, säger Magnus Hallberg, evenemangschef på Göteborg & Co.

JVM kommer att spelas i Scandinavium och Frölundaborg jul- och nyårshelgen 2021/22.

– JVM är en fantastisk turnering och att få uppleva världens bästa juniorer, nästa generations stjärnspelare, på hemmaplan är en unik möjlighet och förmån. Och förhoppningsvis får vi se några Frölundaspelare jaga VM-titeln i Tre Kronor-tröjan, säger Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler.