Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han gör ofta samma saker – han är extrem”

Joel Lundqvist intervjuas i den nya säsongen av Wikegård vs på Sportkanalen.
Henrik Lundqvist.
Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN
Joel Lundqvist.
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Foto: THOMAS JOHANSSON / TT NYHETSBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Efter New York Rangers andra play in-match mot Carolina blev ett videoklipp viralt där man ser Henrik Lundqvist värma upp – på exakt samma sätt som inför första matchen.

Brorsan Joel Lundqvist skrattar åt de uppmärksammade bilderna. 

– Han ser ut att ha bra tajming i grejerna, säger han.

Den första slutspelsomgången, play in, har startat upp i NHL efter att säsongen varit satt på paus under flera månaders tid. 

Ett av de lag som spelar är New York Rangers, som möter Carolina Hurricanes. Rangers, med Henrik Lundqvist mellan stolparna, har fått en tuff start och har förlorat de två inledande matcherna.  

På sociala medier har dock en särskild sekvens blivit viral efter att ett klipp börjat spridas från uppvärmningen från de båda matcherna. Klippet visar hur Henrik Lundqvist, på ett identiskt sätt i båda matcherna, kommer ut först på isen, åker fram och slår klubban i högra stolpen innan han vevar med armarna, sträcker ut benen och sedan drar ett skott på mål. 

Skrattar åt bilderna

”Vi lovar att det är olika videoklipp”, skriver twitterkontot Rangers on MSG. 

https://twitter.com/RangersMSGN/status/1290329149933064195

Henrik Lundqvist brorsa Joel Lundqvist skrattar till när han får se klippet. 

– Han har mycket rutiner och det är ett sätt för honom att komma in i game-mode och få rätt fokusering. Han gör ofta samma saker och han är verkligen extremt noggrann i sina förberedelser. Det är en del av hans sätt för att komma in i rätt mindset, säger Joel Lundqvist och fortsätter: 

– Sen är det klart att det blir extremt när man ser det så där haha, men han ser ut att ha bra tajming i grejerna. 

”Lider med honom”

Joel Lundqvist och hans Frölunda har precis startat i gång isträningen inför säsongen. Han berättar dock att det blir en hel del NHL-tittande för tillfället. 

– Det är grymt att kunna passa på att kika lite nu när det går på bra tider och så där, jag brukar kolla någon period här och var. Det är toppmatcher varje kväll och det är verkligen en lyx för alla hockeyälskare. 

Har du hunnit se brorsan?

– Ja, jag har ju det. Det är klart att man lider med honom och med laget och hoppas att de verkligen studsar tillbaka nu. Det var lite uddlöst senast. 

Har du tänkt försöka locka över honom till Frölunda efter säsongen?

– Nae, han är där borta och fokuserar på det som ska göras. Han har kontrakt nästa år också och det är planen. Så är det.