Frölundas tunga smäll: ”Hoppas det blir en läxa”

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Frölunda dominerade stort borta mot Oskarshamn – men fick ändå se sig besegrat med uddamålet. 

– Jag hoppas verkligen att det här blir en läxa för laget, säger tränaren Roger Rönnberg. 

Frölunda dominerade stort borta mot Oskarshamn och vann skottstatistiken med hela 36–20. 

Det stora övertaget till trots fick man sätta sig på bussen och åka hem till Göteborg utan några poäng. 

Oskarshamn visade nämligen prov på ett kassaskåpssäkert försvar och ett hundraprocentigt effektivt anfall. 

Redan direkt i matchinledningen blev det fart och fläkt. Spelet svängde fram och tillbaka och lagen utbytte flera farliga målchanser med varandra innan matchens första mål till slut kom. Oskarshamns nytillskott Oscar Sundh fick pucken framför kassen och lyckades peta in sin egen retur bakom Johan Mattsson i Frölunda-kassen. 

”Fuskar i defensiven”

I den andra perioden kunde Frölunda visserligen kvittera genom Lucas Raymond – men glädjen varade inte länge innan Oskarshamn snabbt hade gått ifrån till en 3–1-ledning igen. Detta trots att Frölunda dominerade spelet och knappt släppte motståndarna över rödlinjen. 

– Vi fuskar i defensiven och spelar inte som vi ska göra, vi släpper till för mycket farliga chanser. Vi måste spela bättre försvarsspel och sedan bygga därifrån. Det onödigt att bjuda in till det, säger Lucas Raymond. 

Frölunda fick även in en reducering i slutskedet av matchen, men det räckte inte hela vägen. Oskarshamn kunde i stället gå segrande med 3–2. 

– Jag hoppas verkligen att det blir en läxa för laget, att vi förstår hur man spelar sådana här matcher. Man kan inte öppna upp sig på det sättet och bjuda in dem så i matchen. Det är ruskigt irriterande men jag hoppas också att det är lärorikt, säger Frölunda-tränaren Roger Rönnberg. 

Två mål i powerplay: ”Måste komma i gång”

Lucas Raymond instämmer: 

– Vi har spelövertaget men lyckas ändå förlora, det är absolut en läxa som vi måste ta med oss. Det håller inte. 

Ett glädjetecken på Frölundahorisonten var annars att båda målet kom i powerplay. En spelform där man hittills under säsongen har varit sämst i hela SHL. 

– Skönt att få utdelning där. Nu måste vi fortsätta bygga vidare på det också. Det var viktigt för vår enhet att känna att vi får in puckarna, vi måste komma i gång, säger Raymond.