Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frölundas glädjebesked: Finalen i Scandinavium

Scandinavium.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: ADAM IHSE / TT

GÖTEBORG. Här är Frölundas glädjebesked:

CHL-finalen kommer att spelas i Scandinavium.

– Det är jättekul att vi kan erbjuda göteborgarna en final, säger Got Events evenemangschef Anders Albertsson.

Frölunda slog ut Pilsen i Champions Hockey League och avancerade till final.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Frölunda är klart för sin fjärde final Champions Hockey League på fem år.

Efter semifinalsegern mot tjeckiska Pilsen under tisdagskvällen väntar nu antingen München eller Salzburg (som möts i kväll – första mötet slutade mållöst) i finalen den 5 februari.

Frölundas ordförande Mats Grauers berättade i går att klubben har som ambition att flytta den matchen från Frölundaborg – där klubben normalt sett spelar sina CHL-matcher – till Scandinavium.

– Jag tror att intresset är jättestort. Det är en väldigt eftertraktad titel man spelar om och jag är säker på att supportrarna vill ta del av det, sa Grauers till GT i går.

Scandinavium.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

 

Flyttas till Scandinavium

Efter att Frölunda under onsdagen suttit i möten med det kommunala arenabolaget Got Event står det nu klart att så blir fallet, vilket sajten Raka Puckar var först med att berätta.

– Det är jättekul så klart. Det har stökat till det lite för oss då vi utgått från att den ska spelas i Frölundaborg. Men RIK har varit väldigt tillmötesgående för att få den här flytten genomförbar, säger Anders Albertsson på Got Event.

Redbergslid skulle ha spelat match i Handbollsligan i Scandinavium den 4 februari, alltså dagen före den planerade CHL-finalen.

– Det har blivit väldigt besvärligt för RIK som har tvingats flytta om ganska mycket. Men nu har de ställt upp och det är jättekul att vi kan erbjuda göteborgarna en final, säger Albertsson.

För CHL var flytten i det närmaste en förutsättning eftersom turneringen inte längre tillåter finalspel i en klubbs andraarena.

– Alternativet annars från CHL:s sida hade varit att matchen skulle ha spelats på bortaplan. Det är därför vi har försökt få till den här möjligheten.