Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frölunda ber om ursäkt efter ”hånet” mot FBK

Dagens toppnyheter – sport
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Galen målfest och dramatik i Frölundaborg. 

Frölunda är klart för kvartsfinal efter en makalös vändning mot Färjestad. 

Efter matchen spelade Frölunda Färjestads segerlåt ”Torparrock”, vilket inte uppskattades helt i Karlstadslägret. 

– Det är uppenbart att det är ett hån, säger Victor Ejdsell. 

Nu ber Frölunda om ursäkt, skriver NWT.

Färjestad hade 6-3 att gå på efter det första mötet i Karlstad. Värmlänningarna hade därmed ena benet i kvartsfinalen i Champions Hockey League, där Frölunda alltså lyfte bucklan senast. 

Men Frölunda – som behövde vinna med minst tre måls marginal – rivstartade på hemmais och gav rivalmötet en hel del nerv. Efter 3.13 prickade Viktor Ekbom in 1-0 efter en fin framspelning av Patrik Carlsson. 

Kort därpå var det dags igen när Simon Hjalmarsson direktsköt in 2-1 i numerärt överläge. 

Sedan fick Färjestad periodvis mer att säga till om och efter 7.28 reducerade Linus Arnesson via Nicklas Lasus klubba, sannolikt ett av hans enklare mål i karriären. 

Underhållande och grinigt

En underhållande, tajt och smågrinig första period. 9.11 in i den andra prickade poängkungen Ryan Lasch in 3-1 via FBK-keepern Markus Svensson och väckte hoppet på allvar igen. 

Då skilde det återigen bara ett mål totalt – och två minuter senare ökade Joel Mustonen på till 4-1 efter tjusigt anfall. Men utjämningen i totalen blev kortvarig, för Gustav Rydahl petade in reduceringen som betydde 4-2. 

Frölunda, som har en uttalad ambition att vinna alla turneringar laget ställer upp i, hade alltså minst en puck att hämta igen inför tredje perioden. 

Och i spel fem mot fyra, efter 7.20, tryckte Nicklas Lasu in 5-2. Men Lasu tyckte inte att det räckte utan skickade minuten senare in 6-2 – och då lyfte nästan taket i Frölundaborg. 

Lasus oväntade målshow 

9-8 till Frölunda över två matcher med drygt tio minuter kvar. Färjestad försökte och försökte, men i stället fortsatte Nicklas Lasus aningen oväntade målshow. 

Den assisterande lagkaptenen tog hand om en retur, klappade in 7-2 och punkterade definitivt det heta dubbelmötet, även om Theodor Lennström lyfte in 8-2 i öppen kasse. 

Färjestad har spelat färdigt i CHL, de regerande mästarna är klara för kvartsfinal. För att fira detta spelade Frölunda låten ”Torparrock” efter slutsignal. Låten är Färjestads segerlåt. 

– Jag tänkte inte så mycket på det, men det är uppenbart att det är ett hån. Jag vet i fan vad jag ska säga, säger Victor Ejdsell. 

– De vet ju att vi haft en tuff dag på jobbet. Det kanske är lite väl onödigt, fortsätter han. 

Frölunda ber om ursäkt

Peter Pettersson Kymmer, presschef i Frölunda, vet inte varför låten spelades. 

– Jag har ingen aning om vem som ligger bakom detta. Det är inget vi har pratat om innan matchen i alla fall. Jag har aldrig hört talas om det.

Kan någon ha gjort det på eget bevåg?

– Så skulle det kunna vara, men jag har ingen aning.

Så det är inte sanktionerat av Frölunda?

– Inte osanktionerat heller. Det är inget vi har diskuterat bara helt enkelt. 

En stund senare pratar Pettersson Kymmer med NWT. Han menar att han bett Färjestads general manager Peter Jakobsson och klubbens informationsansvarige Stefan Erikson om ursäkt efter ”Torparrock”-incidenten. 

– Det var verkligen inte snyggt gjort och det är vi i Frölunda de första att erkänna. Vi vill absolut inte håna FBK. Det var absolut inte planerat. Vi har pratat med vår musikansvarige nu. Det han gjorde var väldigt oansvarigt och obetänksamt. Det kommer aldrig hända igen.