Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frölunda upp i topp – efter storseger

Rosseli Olsen och Friberg jublar efter Frölundas 1–0-mål.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

MALMÖ/GÖTEBORG. Frölunda är ny serieledare i SHL efter att ha krossat Malmö Redhawks med 6–2.

Frölunda-kaptenen Joel Lundqvist bjöd på två av målen – och nu närmar han sig Niklas Anderssons klubbrekord.

– Han har väl hälften så många matcher... Men nu får jag jaga det, säger Joel Lundqvist.

Trots en fin inledning på säsongen har målskyttet hackat något för Frölunda och flera nyckelspelare har gått mållösa i de åtta inledande matcherna, däribland Jan Mursak. 

Senast mot Färjestad blev man nollade. 

Borta mot Malmö var det dock bättre fart på grejerna. Redan efter 2.44 kunde nämligen Frölunda ta ledningen sedan Max Friberg frispelat Mats Rosseli Olsen – i boxplay. 

Minuterna senare kunde Fribergs kedjekamrat Linus Nässén pricka in 2–0 efter en smått osannolik framspelning av Robin Alvarez nerifrån eget sarghörn. 

Malmö försökte få liv i matchen och fick till en reducering, men sedan la Frölunda i ytterligare en växel och kunde till sist vinna matchen med klara 6–2. 

”Skönt för både mig och Friberg”

Stora segerorganisatörer blev kedjan med Lundqvist, Friberg och Nässén. Trion låg nämligen bakom samtliga sex mål för Frölunda. Både Lundqvist och Friberg, som kämpat med målskyttet i säsongsinledningen, noterades för två mål vardera. 

– Det var skönt för både mig och Friberg att få lite utdelning, det behövde vi. Och att få ett i powerplay också. Vi trodde att de skulle döma bort det, med tanke på det flytet vi har i powerplay just nu... Men det här är sånt som kan få oss att växa, vi får ta med oss det, säger Joel Lundqvist. 

Storsegern innebär att Frölunda kliver upp i serieledning, strax före Luleå som har en match mindre spelad. 

Närmar sig klubbrekordet

Joel Lundqvist två mål betyder samtidigt att han knappar in på Niklas Andersson i jakten på att bli Frölundas bäste målskytt genom tiderna. Andersson har gjort 236 mål – Lundqvist är nu uppe i 231. Rekordet över flest spelade matcher, det har Lundqvist däremot redan sedan ett tag tillbaka. 

– Han har väl hälften så många matcher... Men nu får jag jaga det!

Hur stort hade det varit?

– Jag har inte funderat i de banorna, men det låter häftigt. Nu kommer det väl låsa sig bara för det, haha.

Inget mål för Leksand – efter milimeterdrama