Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frölunda föll tungt – inför hemmapubliken

Frölunda förlorade mot Luleå i CHL.Foto: TOMMY HOLL/TT
Theodor Lennström i duell.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. CHL i Frölundaborg och semifinal mot Luleå.

Då föll regerande mästarna Frölunda tungt med 2–3.

– Jag tycker att vi är bättre än dem, säger Theodor Lennström.

Semifinal i CHL och nytt möte mellan Frölunda och Luleå. Fjärde mötet för säsongen, men första för i år.

Återigen en tuff match, återigen en smågrinig match och återigen en bra match.

– Luleå är i toppen av SHL av en anledning. Det är kul att spela de här matcherna, en av de roligaste att spela. Man vill bara vara på rätt sida av resultatet, så blir det ännu roligare, säger Theodor Lennström.

Frölunda öppnade starkt och skakade fram flera vassa målchanser. Och nära var det när Niklas Lasu och Samuel Fagemo kom två mot en, men Joel Lassinantti i Luleå-målet var med på noterna.

Men det var gästerna som tog ledningen, via ett konststycke från Einar Emanuelsson när han sittandes ner på knäna tryckte in ledningsmålet för Luleå.

Tidigt mål för Frölunda i andra

Och det blev inte bättre för Frölunda när Brandon Gormley och Jacob Moverare drog på sig var sin utvisning inom loppet av 30 sekunder, med fyra minuter kvar på den första perioden. Luleå passade då på att utöka till 2-0 i spel fem mot tre.

Men ny period och Frölunda kom ut ännu piggare i den andra perioden. De fick även utdelning när Viktor Ekbom sköt in reduceringsmålet via stolpen tidigt i den andra perioden.

Tio minuter senare kom också kvitteringsmålet när Karl Stollery sköt in pucken i mål.

Långt in i den tredje perioden var det fortsatt 2-2 och det blev dramatiskt. Jack Connolly gjorde 3-2 till gästerna med drygt sex minuter kvar att spela.

”Inte rättvist”

Frölunda försökte gå för ett kvitteringsmål men lyckades aldrig. Förlusten blev ett faktum och Luleå har kopplat greppet om semifinalen.

– Det är klart man är besviken när man torskar. Men det är en match på 120 minuter kvar och vi har bara spelat hälften. Den är inte över än, säger Theodor Lennström.

Rättvist resultat?

– Nej, det tycker jag inte. Jag tycker att vi är bättre än dem hela matchen. Men samtidigt vinner dem så det spelar inte så stor roll.