Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag ska prata med vaktmästarna...”

Djurgården vann borta mot Frölunda i förlängning.
Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Detta efter att Frölunda haft en puck som dansat på mållinjen.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Förlängning krävdes när Frölunda förlorade mot Djurgården med 2–3.

Detta efter att Frölunda hade en puck som dansade på mållinjen.

– Vet inte om jag ska prata med vaktmästarna att de gör ett lite bättre jobb runt mållinjen så det inte samlas så mycket snö där, säger Roger Rönnberg skämtsamt efter matchen.

Ett ”fall framåt” mot Rögle och en imponerande vändning mot Luleå. Kanske en vändning i dubbel bemärkelse för Frölunda, som kan ha räddat sin säsong i Coop Norrbotten Arena.

Men hemma mot Djurgården fick man det tufft. Trots en lovande start på matchen, var det tillslut Djurgården som kunde avgöra matchen i förlängning.

Frölundabacken Mattias Norlinder inledde målskyttet i matchen. Hans skott styrdes in i mål via en Djurgårdenspelare.

Men Djurgården bet sig fast. Med knappt 50 sekunder kvar av den första perioden kvitterade Niclas Bergfors på en retur. När de första 20 minuterna var avspelade stod det 4–20 i skott på mål till Djurgårdens favör.

”Inte tillräckligt bra”

I den andra perioden jämnade det ut sig i skottstatistiken. Christoffer Ehn utökade ledningen för Frölunda i den andra perioden.

Men kvitteringen dröjde inte länge. Återigen var det Niclas Bergfors på en ny retur. Den här gången fyrade han in pucken distinkt upp i krysset.

Patrik Carlsson i Frölunda missade också en straff i den andra perioden. Frölunda har nu missat straff i två raka matcher. Dessförinnan hade Frölunda puck i både ribban och stolpen.

Robin Alvarez skott dansade – bokstavligen – på mållinjen.
Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

– Vi har väldigt farliga chanser. Vi har chansen att vinna och samtidigt släpper vi 49 skott emot oss. Känslan är inte att vi släpper till så mycket, men uppenbarligen gör vi det. Det är inte tillräckligt bra, säger Robin Alvarez.

Pucken dansade på mållinjen

I den tredje perioden böljade spelet fram och tillbaka.

Robin Alvarez kom otroligt nära, så nära man kan komma ett mål, när hans skott dansade på mållinjen. Domarna fick ta hjälp av videogranskning för att avgöra om pucken var inne eller inte – vilket den inte var.

– Jag trodde den var inne. Garanterat. Det är när jag kollar på jumbotronen som jag ser att den inte är helt solklar. Det är hårfint, säger Robin Alvarez.

Roger Rönnberg.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Roger Rönnberg:

– Att puckuslingen stannar där och kostar oss poäng... Vet inte om jag ska prata med vaktmästarna att de gör ett lite bättre jobb runt mållinjen så det inte samlas så mycket snö där, säger han skämtsamt och fortsätter:

– Men så här små marginaler är det i SHL.

Djurgården avgjorde på sudden

Det skulle krävas förlängning för att få ett resultat i Göteborg. Det tog knappt en minut innan Djurgården och William Eklund avgjorde i sudden.

– Med några millimeter till på vår sida hade jag suttit här stolt som en tupp, och Robban (Robert Ohlsson) jätteledsen, säger Roger Rönnberg.