Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förlorade i utvisningsbåset: ”Det håller inte i längden”

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Frölunda var chanslöst borta mot Skellefteå och fick se sig slaget med hela 1–5. 

Förklaringen? 35 utvisningsminuter och ett matchstraff på Mats Rosseli Olsen. 

– Det håller inte i längden med så många utvisningar, säger Frölundakaptenen Joel Lundqvist.

Skellefteå inledde klart piggast och tog också ledningen i matchen sedan Jonatan Berggren vallat in 1–0 via Robin Alvarez skridsko. 

Frölunda skulle dock komma att kvittera genom Mattias Norlinder, som var åter i laget efter en längre skadefrånvaro. 

– Det var kul att vara tillbaka, det har inte varit skitkul att dra på sig skadan först på axeln och sedan på knät. Nu får jag försöka slå mig in, säger Mattias Norlinder. 

Men sedan var det slut på det roliga för Frölunda. Med mindre än två minuter kvar av den första perioden prickade Oscar Möller in 2–1 för Skellefteå och dryga minuten senare fick Frölundaprofilen Mats Rosseli Olsen matchstraff efter att ha kört på Skellefteå-målvakten Gustaf Lindvall. 

– Han har ett ansvar att göra allt för att ta sig undan och nu blir det tyvärr så att han inte hinner undan. Domarna följer regelboken som den är skriven, domarna gör rätt, säger Frölunda-tränaren Roger Rönnberg till C More. 

Falk: Kan vara hjärnskakning

Lindvall tvingades å sin sida utgå skadad. Enligt Skellefteå-tränaren Andreas Falk kan det röra sig om en hjärnskakning. 

Efter matchstraffet var det i princip Skellefteås match helt och hållet. Främst på grund av att Frölunda även i den andra perioden fortsatte att dra på sig utvisningar. 

Totalt blev det 35 utvisningsminuter och 2–1 blev till 5–1. Frölunda kom aldrig ens riktigt nära.

– Det är väl klart att utvisningarna påverkar mycket. Vissa spelar mycket boxplay och det blir väldigt annorlunda. De får samtidigt ett övertag och vi tvingas jaga... Då är det svårt att få till något anfallsspel. Vi måste steppa upp och ha bättre disciplin, säger Norlinder.  

Förlorar i utvisningsbåset

Efteråt var tränaren Roger Rönnberg besviken. 

– Det här är ingen match jag vill komma ihåg om ett år eller två. Jag tycker att vi tappar ordentligt med energi efter utvisningarna i andra perioden, vi spelar bra i boxplay länge men orkar inte. Det kostar också energi offensivt och vi ser väldigt uddlöst ut. 

Lagkaptenen Joel Lundqvist var också kritisk till alla de utvisningar som fällde avgörandet: 

– Då blir det svårt. Det håller inte i längden med så många utvisningar, säger Lundqvist.