Robin Figren vann i sin återkomst i Göteborg. Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURESRobin Figren vann i sin återkomst i Göteborg. Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Robin Figren vann i sin återkomst i Göteborg. Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Figren vinnare i sin återkomst

Publicerad

Efter att ha spelat de senaste fyra säsongerna med Frölunda valde profilen Robin Figren att lämna för rivalen HV71. 

Under torsdagen var han tillbaka i Scandinavium för första gången – och det med besked. 

– Det var en speciell känsla i magen, säger Figren efter HV:s 3–1-seger. 

Robin Figren har hunnit med att flänga runt i en hel rad olika klubbar under sin karriär. Men i Frölunda blev han kvar. Efter bland annat ett SM-guld under sin senaste fyra år långa sejour i Göteborgslaget valde han inför den här säsongen att ta flyttlasset till Jönköping och HV71. 

Under torsdagskvällen återvände den före detta Frölunda-profilen till Scandinavium för första gången. Och vilken återkomst det skulle bli. 

"Speciell känsla i magen"

HV71 inledde matchen bäst, tog ledningen genom finländska nyförvärvet Max Wärn, och fortsatte sedan ösa på. Frölunda spelade visserligen upp sig i andra och kvitterade via Matt Donovan. 

Men sedan var det slut på det roliga för Frölunda. HV71 stack ifrån och kunde till slut vinna matchen med 3–1, vilket innebar en seger i återkomsten i Göteborg för Robin Figren.

– Det var speciellt att komma tillbaka. Egentligen är det väl mest innan, när man går av bussen och in i arenan. Det är en speciell känsla i magen. Sedan visste jag att det skulle vara många känslor och goda minnen som väcktes till liv igen, säger Figren, som var nöjd med sitt lags inställning i matchen. 

– Jag tycker att vi gör en väldigt bra match, vi är lite mer noggranna i allting och vinner välförtjänt. 

Rönnberg inte nöjd

Frölunda-tränaren Roger Rönnberg var dock allt annat än nöjd med sitt lags insats sett till tre perioder. 

– Vi presterar inte nog bra för att vinna i dag. Det är alldeles för mycket upp och ner, och vi är för nonchalanta. Att spela försvar på hemmaplan tycker jag absolut inte om, säger Rönnberg. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag